Romi prijavili Bokana

BEOGRAD

Romska partija saopštila je danas da je Republičkom javnom tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv reditelja Dragoslava Bokana zbog sumnje da je, obraćajući se Mariniki Tepić, koristio govor mržnje i vređanja rumunskog naroda.

“Prvenstveno očekujemo da tužilaštvo uradi svoj posao i da ne ignoriše ovu prijavu kao što su ignorisali mnoge druge”, rekao je predsednik Romske partije Srđan Šajn, dodajući da je efikasno postupanje tužilaštva u ovoj situaciji od izuzetnog značaja s obzirom na trenutak u kome se nalazi ukupno društvo u Srbiji.

Prema njegovim rečima, svaki pojedinac, bez obzira o kome se radi, koji pokuša da izazove nacionalnu ili drugu vrstu netrpeljivosti među poštenim građanima i građankama mora biti kažnjen.

“Kada se građani podele i krenu jedni na druge, onda je teško utvrditi koja je strana u pravu, ko je izazvan, ko izaziva, a ko se branio”, poručio je Šajn i objasnio da tužilaštvo i svi pravosudni organi moraju da pokažu profesionalnu doslednost svake vrste.

On je istakao da “nam se piše loša budućnost” ako pravosudni organi nastave selektivo da rade svoj posao, a građani sami uzmu pravdu u svoje ruke.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare