Rok za eventualne promene u biračkom spisku 18. mart

LESKOVAC

Građani koji uvidom i proverom utvrde da njihov status u biračkom spisku ne odgovara činjeničnom stanju, imaju pravo da traže izmenu. U leskovačkoj samoupravi uvid mogu izvršiti u kancelarijama broj 15 i 22 zgrade skupštine Grada Leskovca od 7-20 sati, a subotom i nedeljom od 1-15 sati,  ili elektronski preko linka https://upit.birackispisak.gov.rs/.

„Sve te promene su moguće do 18. marta“ kaže Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove i dodaje da će službe dežurati i na osnovu podataka iz važeće lične karte ili putne isprave izvršiti promene.

„Najčešće dolaze žene koje su se u međuvremenu udale i promenile prezime, zatim ljudi koji su promenili adresu prebivališta, osobe koje su primetile da nisu upisane u mestu gde žive… Te statusne promene svakodnevno vršimo, ima dosta zahteva i naši službenici maksimalno izlaze u susret građanima. Zahtev se podnosi na prijemnoj kancelariji ili se dođe lično direktno u kancelarije 15 ili 22 i izvrši se promena.“

Popović je naglasio i da je 12. mart u ponoć krajnji rok za evidenciju građana koji žele da glasaju prema mestu boravišta.

„Tu su ciljna grupa studenti, koji imaju mesto prebivališta u Leskovcu, a borave zbog procesa studiranja u nekom drugom gradu. Oni tamošnjim upravama mogu da se obrate i da im se prema mestu boravišta evidentira glasanje u tim mestima, ili obrnuto, ukoliko neko ima mesto prebivališta van Leskovca, a ima potrebu da glasa u Leskovcu, upisaće se prema mestu boravišta i biće mu omogućeno da glasa.“

Zahtev mora da se podnese lično tako što se donese fotokopija ili očitana važeća lična karta ili putna isprava (pasoš), potpiše se zahtev i na osnovu toga se vrši promena.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Miško
Miško
2 godine pre

Dr.Milan 🙂

Lezi lebe da te jedem
Lezi lebe da te jedem
2 godine pre
Odgovori  Miško

A sad ce i Dir Oliverka