Rešenje problema u “Gorici” na pomolu?

NIŠ

Rešenje problema u javno komunalnom preduzeću Gorica u Nišu je sada već izvesno. Doneta je nova sistematizacija radnih mesta koja predviđa 129 radnika.  Po novoj sistematizaciji, koja je usvojena na poslednjoj sednici Gradskog veća, 103 radnika će biti angažovano u pogrebno-tehničkoj službi i 24 u službi za pravne i opšte poslove. Poslovi održavanja javne rasvete i signalizacije poveren je “Parking servisu, dok je za gradsko zelenilo zadužena “Mediana”, koja se i ranije bavila ovim poslovima.

Preobimna administracija, sa duplo više administrativnih radnika od potrebnog broja,  najviše je doprinela da ovo preduzeće godinama tavori sa velikim problemima. Samo u poslednje dve godine  iz gradske kase je za oporavak ovog preduzeća isplaćeno oko 200 miliona dinara. Zaostale plate radnicima je grad Niš isplatio je još u avgustu. I druga javna preduzeća su po preporuci Gradskog veća pomagala “Gorici, odlažući naplatu svojih potraživanja.

Pre ove reorganizacije u “Gorici “ je bilo 214 radnika. Trenutno ih radi 188. Za  58 radnika koji će ostati bez posla Grad je izdvojio 40 miliona dinara, koji će se isplatiti u vidu otpremnine.

Po svoj prilici vreme štrajkova, obustave sahranjivanja i drugih vidova bunta zaposlenih su prošlost. Od naredne godine Gorica bi trebalo da posluje bez gubitaka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare