REPUBLIKANSKA STRANKA: ASOCIJACIJA OPŠTINA JEFTIN POLITIČKI MARKETING

BUJANOVAC

 

Asocijacija opština sa vecinskim albanskim  stanovnistom u Srbiji, je jeftin politički marketing, saopštio je bujanovački odbor Republikanske stranke.

U saopštenju koje je potpisao predsednik tog odbora Avdil Ramadani se

traži od političkih lidera Albanaca iz Preševske doline I zvaničnika iz Beograda da

“da budu oprezni u političkim izjavama” i upozorava da   je “žuta štampa počela da zloupotrebljava te izjave i najvljuje novi rat na jugu Srbije”.

Ramadani apeluje na čelnike države Srbije i na medije da s euzdrže u svojim izjavam i tekstovima  i upozorava  da je jug Srbije “osdetljiva” i da se treba “pametno ponašati”.

 

 Zahtevi vladajućih stranak u opštinama Bujanovca i Preševo, iako smatra fer, Republikanska stranka smatra  da “nažalost, pate od marketinga jeftine politike”.

 

“Zajednica srpskih opština na Kosovu  dobila je  zeleno svetlo u Briselu, Prištini i Beogradu i rezultat je  sporazuma između Beograda i Prištine, koji podržavaju  Amerika, Evropa i drugi međunarodni faktori”, navodi Republikanska stranka i ukazuje da asocijacija,  čije je osnivanje najavlejno smao od dela albanskih stranaka  a da su po strani ostvaljeni civiln o društvo i verske zajednice i postavlja se pitanje da li će biti prihvaćena od strane države u kojoj se nalaze te opštine kao i Prištine, Tirane i medjunarodnog faktora.

 

 

“Ako Asocijaciju  albanskih opština u Srbiji  ne prepoznaju ovi faktori, zašto onda stvarati  nešto što nije u prirodi Platforme albanskih odbornika iz  2006. godine, koja nije materijalizovana, kao i dijlaog između albanskih političkih partija u Preševskoj dolini, Koordinacionog tela i OEBS-a.

Republikanska stranka ovu inicijtaivu smatra politički nezrelom.

 

“ Prvo je da ova inicijativa, dolazi u trenutku kada se Srbija sprema za vanredne izbore, koji će se održati u decembru ove godine, a drugo, politički spektar  Albanaca nikada nije više podeljen i politički dezorjentisan” ,  smatra Ramadani.

.

Republikanska stranka ovu inicijativu ocenjuje  kao probni balon za mobilisanje  albanskog  političkog  spektra  u Preševskoj dolini, čega nema nekoliko godina unazad”,, navodi se u saopštenju i dodaje da  “tendencija neslaganja između institucionalnih lidera oko ove inicijative mogu stvoriti nezadovoljstvo u albanskom faktora u Tirani i Prištini  i opravdaju akcije Beograda za revanšizam, koji će doneti negativne efekte Albancima u Preševskoj dolini”, navodi Republikanska stranka.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare