Republička Domijada u Leskovcu

LESKOVAC

Dom učenika srednjih škola u Leskovcu domaćin je XXIII Republičkih susreta omladine domova učenika srednjih škola Srbije.

Takmičenja u kulturno umetničkom stvaralaštvu su se održavala u Narodnom pozorištu, gde je održano i svečano otvaranje Domijade.

Ivan Ilić, direktor Doma, pozdravljajući učesnike rekao da zna da će takmičenje da bude žestoko, jer su se svi dosta spremali.

„Vi ste usavršili nešto što će vam posle 20 godina biti drago da pogledate, jer bavljenje kulturom i igrom za mnoge od vas je, možda, prvi put u životu, ali se nadam da neće biti i poslednje. Neki od vas će biti pobednici, njemu ćemo čestitati, ali oni koji danas ne pobede ne treba da budu razoračrani. Život u koji stupate nije satkan samo od pobeda, biće tu i poraza, biće padova… Nije strašno i tragično kada se padne i kada se ne uspe, ali je tragično kada ostanete dole i ne uspravite se. Uspravite se i borite se, botrite se za sebe i svoju mladost, svoju budućnost i i svoje znanje, da sutra doprinesete sebi, roditeljima, porodici, gradu i mestu odakle dolazite. U pobedi budite dostojni, a u porazu nemojte da se ponizite, budite uvek dostojanstveni. Život su padovi i ustanci i tako to traje, a mi vam želimo da bude više pobeda.“

Domijadu je otvorila Aleksandra Stojanović, pr gradonačelnika Leskovca.

Gradonačelnik je verovatno, bio zauzet čuvanjem Skupštine od opozicije.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o