Renoviran deo toaleta u osnovnoj školi u Bobištu

????????????????????????????????????

LESKOVAC

U isturenom odeljenju OŠ „Vuk Karadžić“ u Bobištu renovirani su toaleti koji se nalaze na prvom spratu ove škole i predati na korišćenje.

Za tu namenu grad Leskovac je izdvojio 1,5 miliona dinara. Za 2019. godini planirano je i renoviranje toaleta u prizemlju, za šta će biti izdvojeno još 1,5 milion dinara.

Olivera Pešić, narodni poslanik Skupštine Republike Srbije kaže da su na ovaj način znatno unapređeni sanitarno-higijenski uslovi za đake ove škole.

„I predškolskoj grupi su omogućeni bolji higijenski uslovi jer su ti mališani dobili svoje dve kabine. Oni su do sada delili toalet sa školskom decom. Lokalna samouprava je do sada u ovoj školi uredila parno grejanje, postavila video nadzor, dve ulice koje vode do škole posipane su grebanim asfaltom i na taj način omogućen je prilaz deci, srušen je pomoćni objekat koji se nalazio ispred škole, koji je narušavao izgled škole, i na tom mestu sagrađen je mobilijar, napravljena je kapija i ošmirglana i ofarbana ograda nakon 30 godina.“

Direktor škole, Predrag Zdravković kaže da učenici u gradu i u prigradskom naselju Bobištu imaju iste uslove za školovanje, jer sva deca i treba da imaju iste uslove, gde god se njihove škole nalazile, da li u gradskom jezgru ili u ruralnoj sredini.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare