,,Renovirajte doktorsku etiku“: Protest protiv akušerskog nasilja u Vranju

VRANJE

Na protestu protiv akušerskog nasilja u Vranju ispred Gradske uprave okupilo se oko dvadesetak građanki/na i aktiviskinja/sta sa transparentima ,,Renovirajte doktorsku etiku, Da bolnice ne budu klanice, Ljudska prava žena – moje telo moja odluka”. Odbor za ljudska prava uručio je zahtev za prisustvo osobe od poverenja na porođaju direktorki Opšte bolnice dr Nataši Stojiljković.

Građani koji su se okupili nisu pušteni da uđu u bolničku kapiju. Iz Odbora za ljudska prava Suzana Antić Ristić je ispred ZCV-a rekla direktorki bolnice Stojilković da ishod postupka u vezi sa prijavama akušerskog nasilja u ZCV-u čekaju svi građani.

Podsetimo se, dan pre protesta predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa ministarkom zdravlja Danicom Grujičić obišao je radove na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju i najavio obnovu svih porodilišta u Srbiji, a o protestu i nedavnom slučaju akušerskog nasilja u ZCV-u koji je prijavljen policiji nije govorio.

Protesta šetnja protiv akušerskog nasilja održana je povodom slučaja S.J. koja je prijavila policiji dvojicu lekara zbog nehumanog i nesavesnog postupanje prilikom porođaja, tokom kog je kako je navela povređena njena novorođena beba.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare