REM zabranio Vučićev spot sa detetom


BEOGRAD

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je na sednici održanoj 01. juna 2020. godine utvrdio da je politička oglasna poruka Srpske napredne stranke (SNS) u kojoj predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovara sa devojčicom uzrasta od oko 4-5 godina, koja se igra vozićem, kockama i drugim igračkama u suprotnosti sa članom 24. stav 4. Pravilnika o zaštiti maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga, saopštili su iz ovog tela.

Spot u trajanju od 55 sekundi prikazan na programima više pružalaca medijskih usluga a njima se sada nalaže da odmah obustave emitovanje navedene političke oglasne poruke (spota), a svako dalje emitovanje predstavljaće osnov za izricanje mera u skladu Zakonom o elektronskim medijima, navodi REM.

Na istoj sednici, Savet REM-a je doneo odluku da se “Adria News S.à.r.l. Luxembourg – TV N1”, koja je podnela zahtev za davanje mišljenja o usklađenosti programskog sadržaja političke oglasne poruke (spota) Srpske napredne stranke sa pravilima o zaštiti maloletnika, dostavi obaveštenje da navedena oglasna poruka (spot) nije u saglasnosti sa članom 24. stav 4. Pravilnika o zaštiti maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga.

Ranije je i Zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Regulatornog tela za elektronske medije (REM), kako je saopšteno, nakon saznanja da postoji sumnja da su jednim od emitovanih predizbornih video spotova povređena prava deteta.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider Srpske napredne stranke ranije je izjavio da će stranka povući predizborni spot sa maloletnim detetom ukoliko državni organi tako odluče, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Opšti izbori u Srbiji zakazani su za 21. jun 2020.

Foto SNS twitter)

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x