Rekord i „viza“  za svetsko prvenstvo za niške streličare

 NIŠ

Mihajlo Stefanović i Marko Vulić iz Streličarskog kluba Niš biće deo reprezentacije Srbije koja će predstavljati našu zemlju na svetskom prvenstvu koje se održava krajem meseca u Berlinu. Oni su mesto u reprezentaciji zaslužili na saveznom turniru u streličarastvu koje je tokom vikenda održano u Kikindi. Maihajlo Stefanović i Marko Vulić bili su jedini predstavnici SK Niš na ovom turniru na kome su postavili nove rekorde i „vizu“ za svetsko takmičenje.

                         „Već smo navikli na Mihajlove uspehe, ali je i ovog puta uspeo da nas iznenadi jednim vanserijskim rezultatom od 664 krugova što je ujedno i novi državni rekord. Prethodni rekord je iznosio 661 i bio je aktuelan punih 7 godina. Mihajlo se ovim upisao u istoriju streličarstva kao prvi streličar koji u isto vreme ima čak 3 državna rekorda u svom vlasništvu“, kažu u SK Niš.

                         Marko Vulić je sa 632 kruga bio trećeplasirani, iza Jevtić Dragiše iz SK Pančevo koji je takođe imao 632 ali je imao jedan centar više te je na finalnoj rang listi bio ispred Marka. Ovo je ujedno i trojka koja će Srbiju predstavljati u Berlinu na svetskom prvenstvu koje počinje 31. jula.

                        „Malo je reći da smo ponosni što čak dvojica naših takmičara čine reprezentaciju. Ovo nije prvi put da su dva od tri predstavnika Srbije na velikim svetskim takmičenjima iz našeg kluba, što pokazuje koliko je kvalitetnih takmičara naš klub iznedrio u svojoj istoriji. Mihajlov rekord je spoj velikog talenta i marljivog rada koji je sada sazreo i uzbuđeni smo šta će tek doneti u budućnosti. Ovaj rekord je zaista veliki, i rezultat je vredan svakog respekta“, dodaju u SK Niš.

                      Zimus je Mihajlo oborio čak dva rekorda u dvorani, juniorski i seniorski, a sada su došli na red i rekordi na otvorenom.

                      „Mihajlo i Marko su zaista možda i najbolje što je naša zemlja do sada imala u streličarstvu a još uvek su juniori po godinama. Verujemo da je sve ovo još uvek daleko od njihovog maksimuma i uspeha koje će postizati u karijeri. Nastavljamo pripreme i nadamo se dobrim rezultatima u Berlinu“, zaključuju u SK Niš. (kraj) VP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare