Rekonstrusan Bulevar Nikole Pašića, cena povećana na 320 miliona dinara

LESKOVAC

Povodom završetka radova na Bulevaru Nikole Pašića gradonačelnik Goran Cvetanović na konferenciji za medije je rekao da je to najvažniji projekat koji se tiče saobraćajnica u Leskovcu.

„Radovi su podrazumevali izgradnju saobraćajnice sa četiri trake, biciklističkih i pešačkih staza, kružnog toka na raskrsnici sa potpuno rekonstruisanom ulicom Dimitrija Tucovića, gde je, opet, uloženo preko 32 miliona dinara. Urađena je i rekonstrukcija vodovodne mreže, zaštita gasovoda, postavljanje osvetljenja, elektroenergetske i telekomunikacione mreže, i ima tačno 32 kilometra podzemnih vodovova na ovom Bulevaru. Vrednost izvedenih radova, koje finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“, je 320 miliona dinara. Planirano ulaganje je bilo oko 280 miliona dinara, ali su dodatni radovi brojku povećali na 320. Podsetiću vas da je pre toga grad Leskovac morao da sprovede rešavanje imovinsko pravnih odnosa, rušenje objekata i plati adekvatnu nadoknadu i za tu namenu je izdvojeno108 miliona dinara. Bulevar Nikole Pašića je bitan zato što je deo severne obilaznice oko grada, povezuje nas sa opštinama Jablaničkog okruga, pre svega Bojnikom, Lebanom i Medveđom. U izgradnju obilaznice, što je podrazumevalo izgradnju nadvožnjaka preko pruge, mosta preko Veternice, kružne raskrsnice, saobraćajnice od kružne raskrsnice do Četvrte ulice i saobraćajnice od Četvrte do Devete ulice sa projektom rekonstrukcije Bulevara uloženo je preko 800 miliona dinara. Bulevar Nikole Pašića je sada najsavremenija, potpuno uređena, bezbedna i slobodno mogu reći spada u najlepše saobraćajnice u našem gradu.“

Komentarišući činjenicu da su radovi kasnili gradonačelnik je rekao da su dodatni radovi razlog tome, ali je rekao i da će narednih dana insistirati da se postave znakovi za zabranu zaustavljanja i parkiranja, s obzirom da ima dovoljno prostora za parkiranje sa strane.

Direktor JP Urbanizam i izgradnja Novica Nikolić naglasio je da je bulevar uređen od raskrsnice sa Niškom ulicom, do raskrsnice sa ulicom 28. marta i ovo je državni put drugog A reda.

„Pre izvođenja kolovoz na ovom delu Bulevara je bio različite širine, a završni sloj na kolovozu delom od kocke, a delom od asfalta sa vidnim deformacijama. Nije bilo biciklističkih staza, trotoari su bili promenjive širine ili ih nije bilo. Sa finansiranjem izrade projekta smo krenuli još dok je ovaj put bio u našoj nadležnosti, a kada je došlo do prekotegorizacije nastavili smo sa JP „Putevi Srbije“, preduzećem sa kojim imamo odličnu saradnju. Inače, sve instalicije su izmeštene, položeni su novi elektroenergetski kablovi, ugrađene su nove 42 revizione šahte i rekonstrukcija niskonaponske mreže. Na kraju je postavljena vertikalna i obeležena horizontalna signalizacija, i grad Leskovac je dobio Bulevar širine od 20 do 24 metra. Vrlo je bitno da u toku izvođenja radova nije bilo obustave saobraćaja.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare