Rekonstrukcija vodovoda u zapadnom delu grada

LESKOVAC

 

U okviru druge faze KFV projekta nastavljeni su radovi na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže u zapadnom delu grada, u dužini od 8.120 metara. Vrednost investicije je oko 630 000 evra.

Cevovod, čija je rekonstrukcija započeta početkom avgusta a završetak je planiran za početak iduće godine, snabdeva stanovnike Vinarca, Podrimca, Milanova, Kaštavara, Karađorđevca, Petrovca, Dušanova, Belanovca, Donjeg Stopanja, Priboja i Zalužnja.

”Zapadni cevovod” podrazumeva rekonstrukciju potisnog cevovoda od pumpne stanice Vinarce do rezervoara Podrimce, i od rezervoara Podrimce do prekidnih komora Belanovce i Milanovo. Ovi radovi uključuju i rekonstrukciju prekidnih komora, kao i crpne stanice Vinarce i izgradnju nove buster stanice.

” Razlozi za rekonstrukciju postojećih cevovoda su česti kvarovi, starost mreže i neodgovarajuća vrsta materijala, što dovodi do značajnih gubitaka vode i problema u vodosnabdevanju”, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao ove radove.

Zapadni vodovod Leskovac 1

” Predviđene polietilenske cevi sa oznakom pe-er-ce predstavljaju novinu u materijalima koje ugrađujemo i imaju sa spoljne strane dodatnu površinsku zaštitu od mehaničkih oštećenja, pa prilikom izvođenja radova nije potrebna ugradnja peska ispod i iznad cevi”, objasnila je Kosara Ilić, direktorka JKP „Vodovod“.

Pored potisnog cevovoda na mestima gde postoje potreba za tim planira se i izgradnja sekundarnog cevovoda za priključenje potrošača.

Izvođač radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u zapadnom delu grada je Telekomunikacija Blace.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare