REKONSTRUKCIJA MLINSKE ULICE

LESKOVAC

 

Rekonstrukcija Mlinske ulice u dužini od 1.100 metara počela je zamenom vodovodne mreže, u sklopu nastavka realizacije KFV programa za gradove srednje veličine u Srbiji.

 

Pored zamene vodovodne mreže, Mlinska ulica će biti kompletno rekonstuisana, za šta će biti izdvojeno 27 miliona dinara.

Direkcija za urbanizam i izgradnju pokreće javnu nabavku za izvođenje radova na pojačanom održavanju ove ulice. Otvaranje ponuda obaviće se u aprilu. Predviđeno je asfaltiranje, odnosno ugradnja novih ivičnjaka, izgradnja trotoara i kompletna rekonstukcija kolovoza.

Rok za završetak Mlinske ulice je 40 dana od početka radova.

Izvođač radova je konzorcijum „Telekomunikacije“ Blace i francuska firma „Sade“.

Direkcija za urbanizam i izgradnju za ovu godinu planira i sanaciju osvetljenja u Mlinskoj ulici, odnosno zamenu postojećih starih svetiljki led osvetljenjem.

„Vodovod“ je investirao u infrastrukturu u 2015. godini milion i 300 hiljada evra. Ukupna vrednost radova u 2016. godini biće 2 miliona i 90 hiljada evra.

„U okviru ove faze planirana je instalacija najsavremenijih skada sisema, koji je predviđen za unapređenje celokupnog sistema vodovodne mreže, a to je protok, curenje, gubici, pad pritiska i nivoi u rezervoarima, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je obišao radovu u Mlinskoj ulici.

Istovremeno sa Mlinskom, izvode se radovi u još dve ulice, Mara Đorđević i Žikica Jovanović Španac.

Programom KFV biće obuhvaćeno 14 ulica u ukupnoj dužini 7 kilometara 331 metara i 6 kilometara priključnih bočnih vodovodnih mreža.

 

 

Osim gradskih ulica izgrađeno je i osam kilometara vodovodne mreže od Zelene zone do Živkova i još pet kilometara razvodne mreže u selu Živkovu i Donjem Živkovu, rekao je Cvetanović i najavio  rekonstuisanje i sledećih ulica : Žikice Jovanovića Španca u dužini od 60 metara, Mare Đorđević u dužini od 275 metara, Veternička u dužini od 60 metara, Vidoja Smilevskog u dužini od 444 metara, Borivoja Kocića u dužini od 300 metara, Zejnela Ajdinija u dužini od 500 metara, Gavrila Principa u dužini od 650 metara, Đure Đakovića u dužini od 650 metara, Proleterske u dužini od 550 metara, bulevar Oslobođenja u dužini od 652 metara, trg Revolucije u dužini od 236 metara, Niške ulica u dužini od 1.030 mtara, pešačka od Njegoševe do Industrijske u dužini od 264 metara.

Rok za završetak rekonstrukcije svih ulica je 1. novembar tekuće godine.

Direktorka JKP „Vodovod“ Kosara Ilić pozvala je stanovnike Mlinske ulice, kao i svih pobrojanih ulica gde će se odvijati radovi, da  izvođačima radova omoguće pristup u svoja dvorišta zbog toga što je u planu i besplatna zamena svih instalacija cevi do njihovih vodovomernih mesta koja se nalaze na odstojanju do dva metra od regulacione linije.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
sasa
sasa
8 godine pre

Dokle će da lažu neznam kako ih nije sramota u selu živkovu nije ništa uradjeno u predhodnih 4 godina kao ni sada samo laži i obmane gradolnacelnika niti je uradjena vodovodna mreža niti ništa sve same laži,čak što više u predhodnih 4god pa i više nijedna gradjevinska mašina nije ni ušla u selo a kamoli da rade nesto…Ja sam meštanin sela Zivkova i odgovorno tvrdim da je ovo još jedna obmana gradolnacelnika leskovca…