Rekonstruišu sportski teren u Medicinskoj školi

LESKOVAC

Otpočeli su radovi na rekonstrukciji sportskog terena Medicinske škole u Leskovcu. Vrednost radova iznosi 3.860.000 dinara, a finansiraju Ministarstvo omladine i sporta i grad Leskovac. Biće izgrađen teren za male i kombinovane sportove na površini od 990 metara kvadratnih i postaviće se novi koševi i golovi. Rok za izvođenje radova na terenu je 40 dana. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović navodi kao jedan od najznačajnijih ciljeva koji je sebi postavila lokalna samouprava je ulaganje u obrazovanje kroz poboljšanje uslova u kojima učenici stiču znanje.

„Preko 250 miliona dinara je izdvojeno za energetsku efikasnost i uređenje fasada, oko 162 miliona za sportske hale i terene i oko 100 miliona dinara za sanaciju krovova, sistema za grejanje, postavljanje ograda i poboljšanje sanitarno-higijenskih uslova. To je ulaganje veće nego u prethodnih 50 godina u sve škole koje sijaju novim sjajem i imaju potpuno drugačiji, savemeniji izgled.“

Marija Savić, direktor škole, podseća da ova ustanova postoji 63 godine i da od početka radi bez fiskulturne sale.

“Ovo je jedna od većih investicija u školi u poslednje vreme. Ima višestruki značaj ne samo za našu školu, već i za Mesnu zajednicu Veljko Vlahović, jer će s teren koristi višenamenski.”

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare