Rekonstruisan vrtić „Dečja radost“ sa četiri meseca zakašnjenja 

VRANJE 

Radovi na rekonstrukciji vrtića „Dečja radost“, koji je smešten u centru Vranja, trajali su nezamislivo dugo. Uostalom kao i sve rekonstrukcije koje se poslednjih godina izvode u ovom gradu. 

Kada su počeli radovi, a to je bilo 13. decembra 2021. godine, gradske vlasti su uveravale roditelje, koji nisu bili za to da se počne sa poslom kad za to nije vreme, da će sve biti završeno u roku i da ne treba da brinu. Bilo je predviđeno da to bude 120 kalendarskih dana, odnosno do kraja aprila. 

Oko 150 mališani sa svojim vaspitačicama iz objekta na kome su izvođeni radovi bili su raspoređeni u tri vranjska vrtića, „Neven“, „Zvončica“ i „Pčelica“. Deca koja su koristila poludnevni boravak, kao i Klub za rani rast i razvoj koristili su prostorije OŠ „Dositej Obradović“. 

April je odavno prošao, a rekonstrukcija koja je podrazumevala radove koji će doprineti  poboljšanju energetske efikasnosti objekta je završena tek sada, sa četiri meseca zakašnjenja. 

Kompletno je zamenjena stolarija, urađena termoizolacija fasade i zamenjen krov, ugrađen sistem za centralnu pripremu sanitarne tople vode uz montažu solarnih kolektora, izvršena rekonstrukcija elektroinstalacija uz zamenu postojeće rasvete i unapređen sistem grejanja zamenom kotla i rekonstrukcijom i proširenjem postojeće kotlarnice.  

Radovi na energetskoj sanaciji izvedeni su u saradnji sa  Ministarstvom rudarstva i energetike koje je, kako je tada rečeno, dalo 20 od predviđenih 28 miliona dinara. Razliku je trebalo da obezbedi lokalna samouprava. 

I umesto osam miliona Grad Vranje je iz gradske kase dao 13,5, s obzirom da je utrošeno 33 miliona dinara. 

Obnovljen vrtić obišla je zamenica gradonačelnika Zorica Jović. 

„Na ovaj način, zahvaljujući odličnoj saradnji sa Ministarstvom, u vrtiću „Dečja radost“ značajno su unapređeni uslovi za boravak mališana. Briga o najmlađima je jedan od prioriteta gradskog rukovodstva, tako da će u narednom periodu jedan od ciljeva biti sanacija svih vrtića na teritoriji grada“, rekla je Jović. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare