Registruje se trend opadanja u zaražavanju virusom

VRANJE

Epidemiološka situacija u Pčinjskom okrugu i dalje je nepovoljna, ali stabilna, zbog toga što se registruje opadajući trend u oboljevanju, izjavio je medijima epidemiolog Zavoda za javno zdravlje u Vranju, dr Slađan Stanković.

On kaže da epidemiološke mere moraju da se poštuju i za vreme praznika koji su pred nama. Tamo gde je mali procenat vakcinacije dolazi do mutacije virusa i zbog toga je važno da se spreči njegovo širenje.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje, u kojima su u protekla 24 sata bitku sa korona virusom izgubila dva pacijenta, hospitalizovano je 65 osoba sa koronom i upalom pluća. Kiseonik prima 48 pacijenata. Iz bolnice su otpuštena tri, a primljeno je šest osoba. Za kovid bolesnike slobodna su 93 mesta, saopštila je ova ustanova.

Kovid ambulanta ATD u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavila je 137 pregleda. Prvih je bilo 65.

Pregledana su 34 deteta u Kovid ambulanti za decu. Testirano je 28, pozitivna su dva deteta od 7 do 19 godina.

Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, na virus su testirane 342 osobe sa teritorije Pčinjskog okruga. Rezultati su pokazale da je 47 lica zaraženo korona virusom. Od ovog broja 24 su iz Vranja, Surdulice osam, Bujanovca šest,  Vladičinog Hana i Trgovišta po tri, Bosilegrada dva i Preševa jedan.

U toku jučerašnjeg dana vakcinisano je 216 lica iz Srbije i 15 državljana Severne Makedonije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare