Registrovali poljoprivredna gazdinstva i preko njih prali pare

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, dok će protiv jedne osobe biti podneta krivična prijava u redovnom postupku, zbog istog krivičnog dela.

Uhapšeni su N. R. (1983), vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, M. K. (1984) vlasnica poljoprivrednog gazdinstva, kao i Lj. R. (1960) i M. R. (1981) svi iz Niša, dok će protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca biti podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Osumnjičeni N. R. je u periodu od decembra 2019. do 25. decembra ove godine, lažno prikazao činjenice o gotovom novcu koji vodi, kako se sumnja, poreklo iz kriminalne delatnosti, tako što ga je integrisao u legalne tokove, otvorivši na svoje ime i ime M. K., kao i četrdesetogodišnjeg muškarca poljoprivredna gazdinstva. Takođe, otvorio je i račune u bankama na koje je položio gotov novac u iznosu od 19.320.000 dinara.

Lj. R. se sumnjiči da je pomogla N.R. da prikrije nezakonito poreklo novca, tako što je sa njim sačinila lažni ugovor o poklonu u iznosu od 335.000 dolara, koji je on stavio na svoj privatni račun u banci, dok je on sa M. R. sačinio lažni ugovor o pozajmici od 170.000 dolara, koji je takođe stavio na svoj privatni račun, saopštio je MUP Srbije.

Osumnjičeni N.R., M.K., Lj.R. i M.R. su uz krivične prijave privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare