Redovi u Leskovcu zbog vaučera

LESKOVAC

Redovi od jutros ispred pošte u Leskovcu zbog vaučera. Ista situacija je i ispred kopirnica.

Fotografije šalju naši čitaoci.

Na šalterima Pošte širom Srbije danas počinje prijava za 100.000 vaučera vrednosti 10.000 dinara za subvencionisani odmor u našoj zemlji.

Vaučeri se mogu iskoristiti do 20. novembra ove godne.

Ko ima pravo na vaučere? 

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva, studenti, lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju, kao i zaposleni sa primanjima do limita koji je povećan na maksimalnih 80.000 dinara mesečno.

Kako se prijaviti? 

Uz prijavu za vaučere, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije i Ministarstva turizma i omladine, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka, ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 80.000 dinara mesečno prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti prilažu original potvrde o statusu studenta.

Stariji od 65 godina, koji nemaju penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju, na obrascu koji takođe mogu da preuzmu na sajtu Pošte Srbije, dok ostali nisu obavezni da dostavljaju dokaz.

Pošta je osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.

Vaučer se može koristiti za usluge smeštaja, u ugostiteljskim objektima izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera, u trajanju od najmanje pet noćenja.

Do sada prijavilo više od 4.400 ugostiteljskih objekata i hotelijera iz čitave zemlje koji žele da učestvuju u sistemu vaučera.

Tokom prethodnih devet godina građanima Srbije je podeljeno više od milion vaučera, piše Nova S. (kraj) čitaoci/NovaS/LJ.S

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare