Recikliraj da sačuvaš planinu

  NIŠ

  Članovi udruženja Radne akcije Delijski vis, uz pomoć volonterki sa Departmana za pedagogiju pri Filozofskom fakultetu u Nišu su održali interaktivnu radionicu sa učenicima petog i sedmog razreda Osnovne škole ‘’Branko Miljković’’ u Nišu.

  ‘’Prvo je održana prezentacija “Eko kampanja za više znanja” gde smo obradili teme najrasprostranjenijh sirovina koje su svakodnevno u opticaju i ukazali na značaj njihovog pravilnog odlaganja. Govorili smo o aluminijumu, staklu, plastici.

Zatim smo praktično i kroz igru i kreativni rad napravili različite stvari od plastelina, papira i napravili dva panoa sa tematikom zaštite životne sredine, značaja reciklaže i pravilnog odlaganja otpada’’- kažu članovi Udruženja Radne akcije Delijski Vis.

Takođe, osnovcima smo podelili ego cegere i pustili im edukativni spot.

                        Na ovaj način je nastavljen projekat očuvanja životne okoline ali i saradnja sa Osnovnom školom ‘’Branko Miljković’’ čiji su učenici samo pre desetak dana učestvovali i sami u akciji sređivanja školskog dvorišta.

                       ‘’Zahvaljujemo se Osnovnoj školi “Branko Miljković” na prihvaćenom partnerstvu, jako nam je drago što smo radionicu uspešno održali ali uz maksimalan oprez i bezkompromisno poštovanje epidemijskih mera, ali nam je drago id a su učenici prihvatili da sa nama učestvuju u radionicama. Jako je važno da kod mladih ljudi podignemo svest i očuvanju prirode i životne okoline jer na taj način pokazuju da se brinu i o očuvanju planete’’- kažu u Udruženju.

                     Da se ne drže samo reči i praznih priča članovi ovog udruženja pokazali su to i na delu. U dvorištu škole ‘’Branko Miljković’’ zasađeno je 27 tuja, kod Brankove biste napravljen je mini park, prefarbani su grafiti na školi, očićeno dvorište. Na najmlađim Nišlijama, đacima ove škole je sada da se brinu da dvorište ostane uređeno i čisto, ali i da znanje o očuvanju životne sredine podele sa svojim vršnjacima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare