Realizovan projekat „Biblioteka za buduće generacije”

VRANJE

Biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju uspešno je završila  projekat  „Biblioteka za buduće generacije”. Sa ovim značajnim projektom Biblioteka je konkurisala kod Ministarstva kulture u oblasti bibliotečko-informacione delatnosti, za čiju je realizaciju odobreno 600.000 dinara.

Projekat  je značajan jer omogućava nabavku specijalne opreme za smeštaj i zaštitu zavičajne građe kao i računarske opreme.

O kvalitetu projekta govori podatak da je izabran u konkurenciji od 73 prijava, od kojih su 34 odobrene.

Zavičajno odeljenje je preseljeno u drugu, adekvatniju prostoriju od 30 kvadrata.         

                                                                

Ovo odeljenje čuva gotovo 3000 knjiga, monografija, više stotina separata, zbornika i vranjskih glasnika, veliki broj fabričkih i školskih listova i drugu raznorodnu i specifičnu građu. Jedan deo monografskih publikacija čine dela znamenitih Vranjanaca.

Režim čuvanja ovako raznorodne i specifične bibliotečke građe je osnov njene trajnosti i dostupnosti svim korisnicima kojima je ona potrebna, a njih je mnogo i pripadaju najrazličitijim grupacijama, od stručne i naučne javnosti do samostalnih istrazivača i poštovaoca lokalne kulture i tradicije.

„Nama je od izuzetnog značaja i neizmerno smo zahvalni Minisatarstvu kulture i informisanja što su i ovoga puta imali razumevanja i prepoznali važnost našeg projekta kao i njegov značaj, kako za Biblioteku, tako i za grad  u celini. Ovakav odgovor Ministarstva nam je motivacija da nastavimo da unapređujemo rad na očuvanju zavičajne bibliotečke građe“, rekao je direktor Zoran Najdić.

On je dodao da je Projekat realizovan u potpunosti, predviđenom dinamikom, bez odstupanja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare