Realizovali projekat “Mi smo tu za vas”

LESKOVAC

U sklopu projekta iz oblasti socijalne zaštite koje finansira grad Leskovac Udruženje sindikata penzionera Leskovca (USPL) je realizovalo projekat pod nazivom „Mi smo tu za Vas“. Tokom projekta su pružane usluge penzionerima, samim, starim i nemoćnim licima u vidu dnevnih usluga u zajednici. Projektom su obuhvaćena 16 lica iz tih kategorija, ali uz njih koji su po projektu, još pet lica koja žive u blizini lica obuhvaćenih projektnim aktivnostima je dobijalo pomoć.

Predsednik USPL Miodrag Stanković naglašava da se ovakvim aktivnostima pokazuje briga o našim najstarijim sugrađanima, te ih opet na neki način uključujemo u tokove društva i podižemo društvenu svest zajednice u celini.

„Mali znaci pažnje koje su saradnici na projektu pokazali korisnicima znače mnogo. Interesovanje velikog broja lica za ove usluge pokazatelj je da je projekat postigao cilj, ali i da imamo, na žalost, mnogo starih i samih lica na teritoriji opštine. Pored dnevnih usluga koje su dobijali, korisnici su bili najviše zahvalni što ih neko posećuje, pokazuje brigu o njima, pomaže im, posvećuje im pažnju i razgovara sa njima. Moramo imati u vidu da su naši najstariji sugrađani bili upravo oni koji su gradili za nas i sticali, a da ćemo mi sutra biti na njihovom mestu. Ličnim primerom pokazujemo kako im se trebamo zahvaliti i odužiti.“

Udruženje sindikata penzionera Leskovca postoji tri godine i od prvog dana se bavi pravima penzionera, pružanjem pomoći starim, samim i nemoćnim licima pružanjem besplatnih lekarskih pregleda u mesnim zajednicama gde nema ambulante, dnevnim uslugama u zajednici kao i hraniteljstvom starijih i starih lica. Tim pravnika sa kojima USPL sarađuje pomaže oko ostvarivanja prava kao i zastupanja pred sudovima kako penzionera tako i članova njihovih porodica. Sve aktivnosti realizuju se putem samofinansiranja, uz pomoć ljudi dobre volje i uz pomoć grada.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare