Razmena studenata pedagoških fakulteta u Vranju i Somboru 

VRANJE

U okviru dogovorene studentske razmene, Pedagoški fakultet u Vranju, do 13. maja, domaćin je studentima iste visokoškolske ustanove u Somboru. U ovom vojvođenskom gradu je 10 studenata iz Vranja. 

Razmena je rezultat sporazuma o saradnji dva fakulteta i nastavka zajedničkih aktivnosti ostvarivanih u okviru međunarodnog stručnog projekta. 

Studenti dve visokoškolske ustanove imaju priliku da se upoznaju sa studijskim programima, organizacijom nastave, vannastavnim i drugim aktivnostima, sa kolegama i nastavnicima drugog fakulteta, da razmene ideje, iskustva i primere dobre prakse. 

„Pedagoški fakulteti u ova dva grada, kao obrazovne ustanove rubnih područja zemlje, dele slične probleme zbog izražene depopulacije pograničnih područja.  

Ovakva razmena studenata pedagoških fakulteta do sada nije ostvarivana i predstavlja značajan doprinos obogaćivanju života studenata ovih fakulteta u Vranju i Somboru. To bi trebalo da inicira otvaranje novog poglavlja saradnje između svih pedagoških fakulteta u Srbiji, navode sa ovog vranjskog fakulteta. 

Dom za učenike srednjih škola u Vranju koji je obezbedio smeštaj i ishranu za goste iz Sombora, omogućio je realizaciju ideje o razmeni studenata. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare