Raspisani konkursi za učeničke i studentske stipendije i kredite

NIŠ-BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u cilju podsticanja najboljih učenika i studenata da nastave školovanje sa visokom postignućima raspisalo konkurse za stipendiranje i kreditiranje učenika srednjih škola i studenata visokolskih ustanova u narednoj školskoj, odnodno, akademskoj godini. Prijave na konkurs za studente su od 3. do 31. oktobra, dok se učenici mogu prijaviti od 1. do 30. septembra.

Konkursi su raspisani za učeničke kredite, učeničke stipendije, studentske kredite, studentske stipendije, stipendije izuzetno nadarenim učenicima i studentima i stipendija studentima koji se obrazuju za nedostajuća zanimanja u oblasti prosvete.

                                  U okviru opšteg konkursa za učeničke i studentske stipendije i kredite, raspisan je i konkurs za  stipendiranje i kreditiranje učenika i studenata iz osetljivih društvenih grupa – učenici bez roditeljskog staranja, iz jednoroditeljske porodice, pripadnici romske nacionalne manjine, učenici sa invaliditetom, učenici sa hroničnim bolestima, učenici čiji su roditeli nestali ili su kidnapovani na teritoriji Kosova i Metohije i na teritoriji republika bivše SFRJ, izbeglice i raseljeni učenici, povratnici po sporazumu o readmisiji i deportovani učenici.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare