Raspisan Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata u 2022. godini, predviđena 22 miliona

VRANJE

Gradsko veće Grada Vranja raspisalo je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2022. godini, koji doprinose istinitom, nepristrasnom, pravovremenom i potpunom informisanju svih građana na teritoriji Grada Vranja; podizanju kvaliteta informisanja osoba sa invaliditetom i pripadnika drugih manjinskih grupa; zaštiti i razvoju ljudskih prava i demokratije; napredovanje pravne i socijalne države; slobodnom razvoju ličnosti i zaštiti dece i razvoju kulturnog i umetničkog stvaralaštva; razvoju obrazovanja, uključujući i medijsku pismenost kao deo obrazovnog sistema; razvoju nauke, sporta i fizičke kulture; zaštiti životne sredine i zdravlja ljudi; unapređenju medijskog i novinarskog profesionalizma i ostalih medijskih sadržaja koji doprinose zadovoljavanju potreba građana Grada Vranja za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života, bez diskriminacije.
Sredstva opredeljenja Odlukom o raspisivanju Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2022. godini iznose 22.000.000 dinara. Najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 100.000 dinara, a najveći iznos sredstava po projektu je 8.000.000,00 dinara.
Na Konkursu može učestvovati:
1. izdavač medija čiji medij je upisan u Registar medija u Agenciji za privredne registre, ukoliko se medijski sadržaj emituje/distribuira na teritoriji Grada Vranja.
2. pravno lice, odnosno preduzetnik koji se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i koji priloži dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar medija i emituje se na teritoriji Grada Vranja.
Кorisnici državne pomoći za proizvodnju medijiskih sadržaja u štampanom i digitalnom formatu mogu biti mikro, mala i srednja pravna lica i preduzetnici.
Učesnik Кonkursa može konkurisati samo sa jednim projektom i to ukoliko taj projekat nije već započet u trenutku podnošenja prijave na Konkurs.

Izdavač više medija ima pravo učešća na Кonkursu s jednim projektom za svaki medij.

Prijave na Konkurs podnose se u roku od 15 dana od dana objavljivanja Кonkursa na zvaničnom sajtu grad Vranja: www.vranje.org.rs. i u dnevnom listu „Srpski telegraf“. Sva neophodna dokumentacija za prijavu na Konkurs takođe se nalazi na zvaničnom sajtu grada www.vranje.org.rs i dostupna je za preuzimanje sve vreme trajanja Konkursa.
Prijave projekata slati na adresu: Grad Vranje, Odeljenje za društvene delatnosti – Odsek za obrazovanje, kulturu, sport, omladinu i informisanje, ulica Кralja Milana br: 1, 17500 Vranje, u zatvorenoj koverti, naslovljeno sa „Prijava po Кonkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Vranja u 2022. godini“ ili predajom u Uslužnom centru grada Vranja, na šalteru broj 1 – Pisarnica.

Na koverti obavezno naznačiti puno ime i adresu pošiljaoca i staviti oznaku NE OTVARATI. Prijave koje stignu van propisanog roka ili na pogrešnom obrascu, neće biti razmatrane. Odluka o raspodeli sredstava donosi se najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja Konkursa.

Link za preuzimanje obrazaca: http://www.vranje.org.rs/dokumenta.php?id=8471

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare