Raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava

LESKOVAC

Grad Leskovac je preko budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede raspisao Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za 2018. godinu koji će trejatai od 2.-27. jula ove godine.

Pravo učešća imaju sva registrovana poljoprivredna gazdinstva u aktivnom statusu na teritoriji grada Leskovca, a koja su u periodu od 25. avgusta 2017. pa do dana zatvaranja konkursa imala određene investicije u poljoprivrednoj proizvodnji kao što su nabavka poljoprivrednih mašina, opreme, opreme za plastenike, opreme za stočarstvo, pčelarstvo, kao i podizanje novih voćnih zasada. Ukupno opredeljena sredstva za ovu namenu su 22,6 miliona dinara, što je skoro 40% uvećanja u odnosu na prošlu godinu.

Šef odeljenja za privredu i poljoprivredu Boban Sokolović kaže da planirani povraćaj sredstava kroz subvencije neće biti manji od 30% i ne veći od 50% predfmetne investicije i zavisiće od opredeljenih sredstava i broja podnetih zahteva.

„Za jednu investiciju maksimalni iznos subvencionisanih sredstava je do 60.000 dinara, a u okviru mere 120.000. Za meru promotivne aktivnosti u poljoprivredni i ruralnom razvoju predviđena su sredstva u iznosu od 700.000 dinara, a pravo na podsticaje imaju Udruženja i Zadruge sa teritorije Grada Leskovca koja u svojim aktivnostima imaju organizovane manifestacije, sajmove i izložbe, kao i učešće na istim. Maksimalni iznos sredstava koji se može ostvariti po konkursu je do 100.000 dinara, osim za organizovanje manifestacija u govedarstvu, gde se može ostvariti iznos do 400.000 dinara. Pravo da konkurišu imaju poljoprivredna gazdinstva, udruženja ili zadruge koje ispunjavaju određene uslove, a to je da su su registrovani sa aktivnim statusom, da su izmirili lokalne poreske obaveze, da poseduju potrebnu dokumentaciju kojom dokazuju predmetnu investiciju i da imaju popunjen zahtev.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare