Raspisan Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima

LESKOVAC

Dejan Ranđelović, predstavnik Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede, na konferenciji za medije predstavio je javnosti obaveštenje o raspisivanju Konkursa za dodelu podsticajnih sredstava poljoprivrednicima.

Ovaj konkurs je, inače, raspisan još 31. maja, tako piše na sajtu grada Leskovca.

Konkurs obuhvata mere kao što su investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava; Podrška za bušenje bunara u funkcji navodnjavanja dubine do 100 metara, prečnika 80 do 300mm; Podrška za zaštitu geografskog porekla proizvoda; Podrška za udruženja sa teritorije grada Leskovca koja imaju u planu učestvovanje ili organizovanje manifestacija, sajmova, izložbi. Za podsticajna sredstva i organizaciju manifestacija poljoprivrednog karaktera biće izdvojena iz budžeta Grada Leskovca suma od 66,5 miliona dinara. Konkurs je raspisan u periodu od 1. juna i trajaće do utroška opredeljenih sredstava, a najkasnije do 21.6.2023. godine. Više detalja zainteresovani mogu pronaći na sajtu grada Leskovca.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović , koji nije prisustvovao press konferenciji. najavljuje da će dodela subvencija poljoprivrednicima ove godine biti organizovana ranije, a ne decembra meseca kao što je do sada bila praksa, bar je tako objavljeno na sajtu grada Leskovca. (kraj) IS/ LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare