RASKOPAVAJU TEK ASFALTIRANU ULICU

LESKOVAC

Pre nekih mesec i po dana ulica Slavka Zlatanovića u istoimenom naselju je asfaltirana.

I, kao u vicu, asfalt im je dugo trajao. Zbog neplaćenog računa JP „Vodovod“ je isključio sa vodovodne mreže jedno domaćinstvo, problem se našao na sudu, a sud naložio da se to domaćinstvo do okončanja postupka ponovo priključi.

U međuvremenu je, pogađate, ulica asfaltirana.

Izvođači radova, vranjanske firme „Trejs PZP“ i „Elba“ nisu ostavile priključnu kapu, kažu nam radnici na terenu, pa danas leskovački “Vodovod” razbija novi asfalt  i kopa buldožerom kako bi se došlo do mreže i domaćinstvo ponovo priključilo.
Pitanje je koliko će takav asfalt da traje, jer je sada neminovano ulegnuće zemlje ispod novog sloja. Onda sledi novo prekopavanje, krpljenje, i… Znamo već kako to izgleda.

Da li treba podsetiti da se sve ovo radi o trošku gradjana?

Prati
Obavesti me o
guest

11 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragoslav
Dragoslav
8 godine pre

Ako sam ja opozicija, a ti vlast, na osnovu tvojih komentara možemo da kažemo: “Teško si ga nama Srbima.” Interesantno je da ja kao opozicija podržavam hapšenja koja sprovodi vlast, a ti si vlast pa si protiv hapšenja. Čudno. Ti si izgleda i protiv opozicije i protiv vlasti, samo gledaš svoje interese. Naravno da treba pohapsiti sve lopove, bez obzira da li su 80 ili 800, i to ne mislim samo ja već svih 8 miliona Srba, svi sem tebe.
Nenamerno si se izdao, kažeš da ti je javljeno. Ako ti je javljeno to znači da ti pripadaš nekoj organizaciji iz koje ti naređuju kako da nastupaš ovde. Iz toga proizilazi da ti ovde ne nastupaš kao pojedinac, već štitiš interese te organizacije. Zato skačeš na svakog ko spomene Vodovod.
Tebi su za kopanje asfalta po ulicama Leskovca od strane JKP Vodovod Leskovac svi krivi, izvođač radova, sud, sudija, opozicija, ja itd., samo ste ti i Vodovod pravi. Pošto si ti ovde glavni za zaštitu Vodovoda i jedino ga ti štitiš, možeš li da nam kažeš da li je poveden neki interni postupak u Vodovodu protiv nekog zbog uništavanja imovine grada, tj. kopanje asfalta po ulicama? Takođe je bitno da nam kažeš da li se grad ruši namerno ili nenamerno?
Ako si pomislio da si svojim naivnim komentarima obmanuo čitaoce onda si potcenio njihovu inteligenciju.

javlja mi se da si bot protiv vlasti, znači opozicija drčna za vlast
javlja mi se da si bot protiv vlasti, znači opozicija drčna za vlast
8 godine pre

Zlo radja zlo, nasilje – nasilje, procesuiranje-procesuiraanje, IP-iranje-IP-iranje-ili bi ti selektivno da se sve to drugima radi,a ti si objektivno fin iz subjektivnih razloga. More i tebe briga za narod, samo oćeš da se vrneš u fotelju. Ii ti imaš pravo na mišljenje, a sve druge treba pozatvarati?

Dragoslav
Dragoslav
8 godine pre

Za IP adrese znaju i mala deca. IP postoji zbog onih koji zloupotrebljavaju internet.
Moje iznošenje istine ne može da kompromituje ovaj portal ni u kom smislu, već će podstaći poštene ljude da se bore za pravdu i zato ovaj portal i svi ostali će imati još veću podršku demokratski orjentisanih ljudi, jer više cene poštenje od lopovluka.
Ti si zloupotrebio internet i ovaj portal da bi obmanuo javnost, omalovažio Osnovni sud u Leskovcu koji je doneo privremenu meru, i vršio pritisak na isti, optuživao i zastrašivao sudiju. Zbog toga bi nadležni državni organ trebao da te procesuira.
Danas je u Srbiji uhapšeno 80 osoba, ništa ne brini doći će red i na tvog zaštićenog belog medveda.

slabost se otkije potkazivanjem, kad su argumenti slabi, a ovo ovde je zamajavanje u slobodno vreme
slabost se otkije potkazivanjem, kad su argumenti slabi, a ovo ovde je zamajavanje u slobodno vreme
8 godine pre

Pa kad si spao na IP dokazivanje, ti si car, mocan si, al virtuelno. I?Sta ces sa IP? Samo kompromitujes jos jedan plemenito osmisljen portal, koji ce zbog takvih kao ti zavrsiti na podrsci javnosti 0%, a virtuelne 100%. Hvala bogu, te postoji svet i izvan tvog, u kojem, hvala bogu , ti i tebi slicni niste.
Nego kako tvoji poslovi u stvarnom zivotu, napreduju, zar ne, sa tvojim poznavanjem zakonodavstva?

Dragoslav
Dragoslav
8 godine pre

Ti očigledno pokušavaš da obmaneš javnost. Nije teško pogoditi gde radiš. Jasno je šta ti hoćeš da kažeš, a da vidimo šta kažu pravni akti.
Prema ODLUCI O VODOVODU NA TERITORIJI GRADA LESKOVCA
Član 20
Preduzeće je dužno da:
3. Primenjuje propisane tehničke uslove;
4. Održava postrojenja i uređaje javnog vodovoda;
5. Održava vodovodni priključak od spoja na uličnu vodovodnu cev do regulacione linije, ograde i granice parcele potrošača – korisnika o svom trošku;
Komunalno preduzeće ima pravo:
3. Ima isključivo pravo otvaranje i zatvaranje ventila za zatvaranje veze na ulici ispred vodomera.
Dakle prema ovoj odluci postavljanje i održavanje vodovodnih kapa, i svega ostalog što je u vezi sa vodovodom po ulicama nadležan je samo JKP Vodovod Leskovac i niko drugi.
Zašto su radnici Vodovoda prilikom isključenja vode kopali, pre asfaltiranja ulice, da bi došli do ventila ako je priključna kapa postojala? Izvođač sigurno nije mogao da asfaltom prekrije priključnu kapu jer nije ni postojala, o čemu postoje dokazi.
Mito je veliko zlo i predstavlja krivično delo, ali samo kad zaista postoji. Ali ako ne postoji a neko tvrdi da postoji onda se to takođe sankcioniše zakonom. Nemoj da se zavaravaš da možeš da izbegneš zakon samo zato što si iza kompjutera. Svaki kompjuter ima IP adresu koja se pronalazi za 30 sekunde.

ko je stavio pare u džep, nadzor direkcije ili sudija zbog privremene mere
ko je stavio pare u džep, nadzor direkcije ili sudija zbog privremene mere
8 godine pre

vodovod ne postavlja vodovodne kape, postojecu kapu je asfaltirao izvodjac direkcije i vodovod nista ne pokusava, sem da za postupke odgovara i sudija koji privremenu meru uvodi za prazan objekat, jer vlasnici žive u Bgd, pa im je za 100 evra hitna privremena, al ce se cuje tek i od sudiju

Dragoslav
Dragoslav
8 godine pre

Za raskopavanje tek asfaltirane ulice Slavka Zlatanovića Vodovod pokušava da prebaci krivicu na izvođače radova, vranjanske firme „Trejs PZP“ i „Elba“, međutim činjenice i dokazi govore da je isključivi krivac JKP Vodovod Leskovac. Vodovod je obavešten u pisanoj formi preko e-mail office@vodovodle.rs 9. oktobra 2015. godine u 12.41h o tehničkoj neispravnosti priključka za broj 35 i hitne potrebe za otklanjanja iste. To je bilo u periodu kada je vršen iskop zemlje u ulici Slavka Zlatanovića. Vodovod uopšte nije reagovao. Da je Vodovod bio dobro upoznat sa situacijom i da je isključivi krivac govori i činjenica da je Vodovod vršio isključenje vode 19. oktobra 2015. god. neposredno pre asfaltiranja ulice, o čemu postoji video i foto materijal. Vodovod je i tada mogao da postavi priključnu kapu, ali nije hteo.
Apsurdno je da je voda isključena zbog duga za vodu, po Vodovodu oko 2500 din. a po korisniku oko 800 din, dakle bilo je sporno oko 1700 din. Šteta za građane Leskovca koja je nastala prilikom priključenja vode zbog iskopavanja asfalta je po slobodnoj proceni preko 100000 dinara. Sigurno je, da je sasvim nepotrebno učinjena velika šteta gradu i građanima Leskovca.
Očigledno da se ovde radi o javašluku, neodgovornosti i nedomaćinskom ponašanju JKP Vodovoda Leskovac.
Kad demonstrant slomi žardinjeru na ulici završi u zatvoru, a kad JKP Vodovod Leskovac ruši grad nikom ništa!

vladica
vladica
8 godine pre

KO ce da asvaltira to nema nista ako mislite da ce vodovod to da uradi.
Pa ispred moje zgrade ovde u Mlinskoj iskopase trotoarnekih 30 metara i evo i nakon 2 godine milite da je neko doso da to sanira,

Nema si to veze sa mozgom

ti ko politicar-kupus gledas, meso vadis
ti ko politicar-kupus gledas, meso vadis
8 godine pre

Cekaj, kriva ti direkcija, a trazis izjasnjenje vodovoda?

Peci
Peci
8 godine pre

Nešto slično je urađeno i u selima Šainovac, Presečina i Veliko Trnjane. Prilikom radova na postavljanju sekundarne mreže, Crna Trava, pobednik na “tenderu” direkcije,valjda za “urbanizam” presecao je put gde je hteo. Posle završetka radova, ugovorom je predviđeno, valjda je to i normalno, da se put vrati u prvobitno stanje. Međutim, odgovorno lice iz direkcije, osmospratnice, je potpisalo dokumenta kojima se potvrđuje da je ugovor ispoštovan. Tako da seljaci sada na svakih tridesetak metara usporavaju i prevoze vozila kroz kanale dubine dvadesetak centimetara, a na desetak metara imaju i “ležeće policajce”, jer je izvođač podbušivanja prilikom istog taman za toliko podigao asfalt. Problemi traju negde od maja ove godine, a niko i ne pominje da će problem biti rešen. Predhodni direktor vodovoda je seljacima u Velikom trnjanu na zboru obećao da će problem biti rešen, ali je nesrećnik ostao bez funkcije. Novopostavljna dirktorka se o ovome ne izjašnjava, sigurno ima veće probleme, ali zato nesme da dođe u nabrojana sela. Bitnije joj je da se bavi politikom, a seljaci nemaju nekoga ko će da ih štiti. Odbaornik iz ovog kraja, neki Bane, u skupštini se pojavljuje samo zbog foruma i da digne ruku kad mu kažu. A seljaci su ovaj put dočekali pre nekoliko godina, kada je neko odrešio gradsku kasu u predizbornoj kampanji. Sada ovaj put niko ne održava, mada nije tako u gradu i njegovim ulicama. tamo se rupe napune, mada sa zakašnjenjem. Seljaka će se neko setiti u predizbornoj kampanji, možda sledeće godine. A do tada, …

vodovodna kapa za-asfaltirana
vodovodna kapa za-asfaltirana
8 godine pre

Чуо сам кад је директорка викала данас због асфалтиране водоводне капе. Извођач је опа ђурђо затрпао, набацио асфалт преко капе са вентилом, а судија извшитељ чека прикључење, па сад и кад оћеш да затвориш.вентил или ако је некахаварија, поплава, мораш да рушиш асфалт, јер дирекција нема надзор. Сви раде приватно, па су заузети. Срамота. је то.