Ramadani: Popisivali smo se po zakonima Srbije

PREŠEVO

Načelnik uprave opštine Preševo Hevzi Ramadani rekao je da se Albanci na jugu Srbije popisuju na osnovu zakona o popisu stanovništva koji je usvojila Skupština Srbije 2020. i 2021 godine uz uslove koje postavlja EU, koja i finansira skoro ceo ovaj proces, i da se po tom zakonu vrši i popis iseljenih Albanaca.

Opštinska komisija za popis stanovništva u Preševu zahteva praćenje rada Republičkog zavoda za statistiku od strane predstavnika Albanaca prilikom obračuna preliminarnih rezultata popisa stanovništva, koji će biti objavljen najkasnije do 30. novembra 2022. godine.

“Međutim predsedniče, Albanci se popisuju na osnovu zakona o popisu stanovništva koji je vaš parlament usvojio uz uslove koje postavlja EU, koja i finansira skoro ceo ovaj proces. Vašim zakonom vršimo i popis iseljenika jer je to dozvoljeno članom 4. tačka 2. Zakona o popisu stanovništva („Službeni glasnik RS“, br. 9/20 i 35/21)”, izjavio je Ramadani a prenosi Preshevacom.

” Nije tačno da vam izlazi da nas je mnogo, jer nas je i zaista mnogo. Manje ste nas računali u brojkama, ali one izlaze drugačije. Naše brojke su sasvim u redu”, rekao je Ramadani.

Do danas je u Preševu popisivano 54. 294 građana.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare