Rama: Takse na proizvode iz Srbije “jasna politička reakcija”

PEĆ

Premijeri Albanije i Kosova Edi Rama i Ramus Haradinaj, nakon što su na današnjoj zajednickoj sednici dveju vlada,  održanoj u Peći,  potpisali devet sporazuma, održali  su konferenciju za medija na kojoj je Rama rekao  da  “100% podizanje poreza na robu iz Srbije nije ekonomska akcija nego jasna politička reakcija i poziv Srbiji da se spusti na zemlju, i da shvati da ne treba da radi nožem u  ledja, kao ova akcija na ometanju Kosova o prijemu u Interpol.

” To je neobjašnjivo jer se radi o ulasku u jednu insituciju koja se bori protiv kriminala, a Srbija se u ovom slucaju borila suprotno od toga”, rekao je Rama, prenose kosovski mediji.
Na pitanje oko moguće korekcije granica izmedu Kosova i SrbijeRama nije direktno odgovorio.
 “Ne može se ići dalje sa sastancima na kojima se samo slika . Samo jednu stvar da vam kazem, Hasim Taci je predsednik Kosova i komandant OVK i ko god bude digao glas na njega, nazvavši ga izdajnikom, je magarac”, rekao je Rama, prenose prištinski mediji.
Premijer Kosova  Ramuš Hardiinaj je u vezi moguće korekcije granica ponovio svoj stav.
“Niko neće moći da dobije zemlju od Kosova, bio on sa Kosova, Albanije ili od bilo gde, zvao se on Ramuš Haradinaj, Edi Rama, Hašim Taci ili bilo kako drugačije, Ovo je zemlja Albanaca koja je isprana krvlju. Ovo nije upućeno pojedincima i institucija, ali pogrešno je otvoriti pitanje granica  to se neće dogoditi dok na Kosovu bude bilo Albanaca”, rekao je Haradinaj.
Zanimljivo je da je Rama pre nekoliko dana bio protiv odluke Prištine o uvodjenju akcija na robu iz Srbije .
(Fotografija preuzeta sa fejsbuk profila Edija Rame)
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare