Rama: Prevarantski duh proširenja

BRISEL

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da duboko žali zbog ponašanja Eevropske unije, navodeći da razlog zašto nema evropskih inhetgacija nije samo Bugarska, “ona je sramota”, već se radi o prevarantskom duhu proširenja.

Šarl Mišel je rekao da imamo po tri minuta, a ja sam rekao dovoljno bi bilo 30 sekundi da ste ispunili, nisu ispunili, ocenio je Rama na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kvačevskim posle samita Zapadni Blakan-EU.

Ne čuju nas kao Evropljane, već kao goste u podeljenoj kući, rekao je Rama koji je zahvalio francuskom predsedniku na predlogu geopolitčke zajednice.

Nastavićemo evropski put sa nadom da ćemo u narednom veku biti članice EU, naveo je albanski premijer.

Nova politička zajednica je način da budemo svi zajedno u jednoj kući, kao jedna prodica, nema veze što smo na različitim spratovima, ali u dnevnoj sobi bismo bili zajedno, rekao je Rama.

Glavna tema bila je Severna Makedonija, setite se nekad Makedonija, koja 17 godina čeka kao kandidat, rekao je Rama, koji dodaje da je morao da osvoji treći mandat da bi posle osam godina sačekao početak pregovora za svoju zemlju.

Rekao sam im da kada govore da je Vladimir Putin bolestan, da je on možda bolestan, ali da ni ovo mesto ne izgleda baš zdravo, naglasio je Rama i ukazao da građanima Kosova nije dozvoljeno da se šetaju slobodno po teritoriji Evrope.

Bez obzira na Berlinski proces ili Otvoreni Balkan, nama nije potreban rat, konflikt i tenzije u regionu i zato se krećemo u smeru koji smo izabrali, rekao je Rama, navodećo da bi EU trebalo da ima razumevanje za Srbiju i odnose prema Rusiji.

Nemojte da dozvolite da izgubimo veru u EU, bez obzira na ovu šaradu, jer prvi put u istoriji imamo priliku da budemo gde želimo, a ne pod carevima i vladarima koje nismo birali, rekao je Rama.

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare