Rama: Ne mogu ja da govorim u ime Kosova

TIRANA

Premijer Albanije Edi Rama je sinoć  rekao da on ne može da govori u ime Kosova ali da će uvek govoriti za Kosovo.

On je, gostujući na albanskoj televiziji Top-Chanell o najnovijoj situaciji oko Kosova, odnosno o mogućem razgraničnju rekao da  “Albanija ima obavezu da snažno podrži Kosovo ” ali i da “čeka  da vidi ono o čemu  kosovski predstavnici razmišljaju i šta su spremni da urade”.

” Ja ne mogu da izigram tutora na Kosovu. Moramo napraviti unutrašnju stratešku diskusiju, a to treba da urade oni koji vode Kosovo”, rekao je Rama i dodao kako “ne vidi da to oni rade”.

“Albanci moraju da razgovaraju kao grupa muškaraca, a ne samo da čekaju i gledaju na televiziji kako bi se sukobili. Mi smo izgubili jer nismo znali kako da napravimo istoriju”, rekao je  Rama.

“Prvenstveno je da Kosovo, država i vlasti na Kosovu elaboriraju platformu za dijalog i ja sam poslednji među Albancima koji treba da govori i daje komentare. Jer, jedna strana na Kosovu raspravlja o jednoj ideji, a ne o platformi. Ja se osećam obaveznim da do kraja poštujem Kosovo i njegove vlasti. Bio sam jasan kada sam rekao da sam govorio i da ću govoriti kad god je to potrebno za Kosovo i nisam ni govorio niti ću govoriti u ime Kosova. Nije zdravo da sada pravim komentare . Potrebno nam je mnogo više od debate “, rekao je Rama.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare