RADOVI NA ENERGETSKOJ SANACIJI ZIDOVA ŠKOLE U GRDELICI

GRDELICA

(www.novanasarec.org.rs)

 

Direktor ALER-a Bojan Tojaga obišao je osnovnu školu „Desanka Maksimović“ u Grdelici gde su u toku radovi na energetskoj sanaciji zidova škole.

Radove izvodi „Grading“ iz Paraćina koji je kao najpovoljniji izvođač dobio posao za 4.160.000 dinara. Radovi su počeli 30. maja i trebalo bi da budu završeni do kraja juna. Sanacija se realizuje preko programa unapređenja energetske efikasnosti koja se sprovodi preko Agencije za lokalni ekonomski razvoj, a finansira se sredstvima iz gradskog budžeta. Tojaga je rekao da će se kompletna stolarija zameniti alu-stolarijom, energetski sanirati zidovi, izolovati tavanica mineralnom vunom debljine 10 centimetara i krov sale prekriti termoizolacionim pločama. Očekuje se ušteda od oko 25% procenata u troškovima grejanja, jer je u prošloj godini 55 miliona dato za grejanje škole.
Direktorka škole Ivana Cvetković očekuje da učenici i nastavnici dobiju bolje uslove za rad. Već samim postavljanjem stolarije videli smo da je smanjen utrošak energenata, a prostorije toplije.
OŠ „Desanka Maksimović“ je prva škola koja se na ovaj način sanira.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare