Radove na asfaltiranju obilazi najviša gradska i opštinske vlasti

NIŠ

 Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je radove  u Medoševcu  na asfaltiranju ulice Save Kovačevića, a odmah zatim i radove u ulici Radanska u gradskoj opštini Pantelej.

Gradilišta su obišli i predsednik Gradske opštine Crveni Krst profesor dr Miroslav Milutinović i predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković.Tokom obilaska gradilišta gradonačlenica Niša je razgovarala sa žiteljima Medoševca koji su je upoznali sa problemima koje imaju i zbog čega ulice u kojima žive do sada nisu asfaltirane, zatražili pomoć za rešavanje tih problema i dobili obećanje da će im gradske službe u što kraćem roku pomoći oko rešavanja istih. U Gradskoj opštini Pantelej radi se na asfaltiranju ulice na šta su stanari Radanske čekali nekoliko decenija. Zoran Prokić, izvšni direktor Direkcije za izgradnju grada je kazao da  se će radovi u ovim ulicama biti završeni za u roku od 40 kalendarskih dana.

      “Žitelji ulice u Medoševcu ali i Panteleju pisali su kabinetu i  tražili su da one budu asfaktirane pri čemu su isticali da na to čekaju više od 30 ili 40 godina. Pošto smo proverili dokumnetaciju i videli da postoji uredne građevinske dozvole i završene projekte  odlučili smo da ljudima izađemo u susret i da to  što nije urađeno uradimo”, rekla je Sotirovski.

    Radi se ulicama u kojima su prošli i vodovod i kanalizacija.

    “To je u skladu i sa odlukom koju smo doneli da se asfaltiraju isključivo one ulice u kojima je urađena vodovodna i kanalizacijiona mreža, a u ulicama koje zadovoljavaju ove uslove ali nisu rešeni imovinski odnosi da se oni reše u što kraćem roku kako bi smo krenili  sa radovima i u tim ulicama kako bi grad ispunio sve obaveze od značaja za normalno funkcionisanje porodica iz tih ulica”, kazala je Sotirovski.

    Ona je dodala da se u Gradu već razmišlja koje su sledeće ulice u kojima će ući mašine i započeti asfaltiranje što, zapravo, može da znači da ulice koje će asfaltirati nisu predvidjene planom investicijja koji su odbornici grada Niša morali da usvoje krajem prošle godine, kao i budžetom za ovu godinu.

Sve to je obaveza po zakonu.

    “Prioriteti koje je GO Crveni krst odredila za ovu godinu ostvaruju se planiranim tempom. Završili smo veliki projekat od 54 miliona dinara a radi se o radovima u Humu u Brenici. Žitelji Huma su dobili vodu a sada se radi projekat za kanalizaciju, a onda  i saobraćajnice vraćamo u prvobitno stanje. Krajem jula očekujemo početak kompletne  izmene vodosistema i naselju Šljaka i izmeštanje cevi koje su stare preko 20 godina.Završava se i kanalizacija u Popovcu. Ostaje da završimo i planirane radove za vodovod u Rujniku i Velepolju.Radi se  i projekat za kanalizaciju i Čamurliji.Godina 2021. biće radna godina u našoj opštini”, kazao je profesor dr Miroslav Milutinović.

     Nataša Stanković, predsednica GO Pantelej je istakla da su radovi u ulici Radanskoj započeti na inicijativu  njenih stanara i molbe koje su upućene kako Gradu tako i opštini.

   “ Kada smo ustanovili da je ova ulica kompletno uređena, što se tiče vodovodne i kanalizacione mreže, da je postojala građevinska dozvola za izgradnju i da se zaista samo čekalo asfaltiranje ulice i to 40 godina, predložili smo to gradu i gradonačelnici i Grad nam je izašao u susret. U Gradskoj opštini Pantelej na asfaltiranje čeka oko 30 ulica koje su negde imovinsko-pravno rešene i rešene su vodovodna i kanalizaciona mreža. U potpunosti je rekonstruisana pre mesec dana najfrekventnija uklica u opštini – Studenička. Urađen je put između Malče i Knez sela, a uveliko se radi i popunjavanje udarnih rupa na seoskom području se intezivno radi. Radivi su završeni u selima Oreovac, Malča i Pasjača. Sledeće nedelje mašine će biti i u Knez selu, ali i u selima  Jasenovik i Vrelo. To su neki radovi koji su planirani za dalji period, do kraja leta, u saradnji sa Direkcijom za izgradnju grada”, rekla je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare