Radosavljević: Rezultate istrage ubistva Olivera Ivanovića svešće na politički trik

LEPOSAVIĆ

 

Vlasnik RTV Mir Leposavić i odbornik u Skupštini opštine Leposavić  Nenad Radosavljević rekao je danas za JUGpress da ne očekuje nikakve rezultate istrage koja se iz Prištine vodi u slučaju ubistva Olivera Ivanovića I dodao da se to odnosi ina izvršioce I na motiv.

“ Verujem da će se rezultati svesti na politički trik i pokušaj skretanja pažnje u sasvim drugom, mafijaško-kriminalnom smeru kao što se u najavi izveštaja od strane Hašima Tačija već naslućuje”, rekao je Radosavljević.

On je dodao I da “rezultate ne očekuje “ zato što smatra da su “institucije koje istragu sprovode nesavršene i nedorasle zadatku”.

“ Institucije tužilaštva,  koje postoje tek desetak godina, nemaju kapacitet da istragu sprovedu objektivno i stručno. Drugo, još važnije,Priština ne boravi na severu Kosova i to svi znaju”, rekao je Radosavjević.

On je dodao da bi “to otprilike bilo kao da neko iz Srbije ode da vrši istragu u Bugarskoj”.

“ Prištinskoj vlasti je samo imperativ da sprovodi istragu kako bi stvorila privid kako upravlja na celoj zamišljenoj teritoriji, zbog svog javnog mnjenja i zbog dela sveta kog još uvek interesuje Kosovo kao nezavisna država”, smatra Radosavljević.

Po njegovim rečima “jasno je da na severu policija funkcioniše po pricipu horizontalne hijerarhije u vezi sa Prištinom ali po vertikali, kao što smo se zalagali preporukama Briselskim razgovorima i kao što će uvek biti, jedino Beogradu. Jasno je da i lokalne samouprave, a one su vlast, po sličnom principu jesu izabrane po zakonima Kosova ali će u hijerarhiji i po principu odgovornosti biti uvek vezane za Beograd”.

“ Ne postoji administrativna procedura koja će to preokrenuti i koja će Srbe naterati da ne budu vezani za Srbiju”, tvrdi Radosavljević.

On je dodao I da “na terenu severa postoje regularni predstavnici vlasti i vladajuće SNS stranke iz Srbije kroz Kancelariju za KiM i van nje, koji su pomenuti kao čuvari sistema i izaslanici u intervjuu Milomiru Mariću, predsednika Aleksandra Vučića”.

“Jasno je da stvari na severu Kosova može da kontroliše jedino Beograd te stoga,  ako to već nije učinio da do ubistva Olivera i ne dođe, bar može, jer ima uslove i kapacitet, da istragu sprovede”,rekao je Radosavljević ,  koji je bio I član nekadašnje Srpske liste, član Koordinacionog centra za Kosovo I Metohiju I bivši je predsednik opštine Leposavić.

On je ocenio da je ponašanje poslanika Srpske liste u Skupštini Kosova, kada su odali počast preminulom osudjeniku Haškog tribunal “sramota”.

“Lista Srpska u kosovskom parlamentu je napustila zasedanje pošto su sa zakašnjenjem shvatili da su odali poštu, zajedno sa poslanicima Albancima, preminulom haškom osuđeniku i ratnom zločincu. Ne postoji niko ko to ne bi uradio znajući kakva bi reakcija naroda bila da su tamo ostali”, rekao je Radosavljević.

“ Meni se, posle tog događaja i analize detalja nameću dva zaključka. Prvi je da su na prvom koraku , u iole ozbiljnije problematičnoj situaciji, nametnuti i postavljeni predstavnici srpskog naroda sa Kosova, bez intelektualnog i iskustvenog kapaciteta, poklekli, posustali i nisu se snašli”, rekoa je Radosavljević koji smatra da je to “posledica nametanja volje narodu da glasa ne birajući nego slepo sledeći naredbe, uputstva i direktive onih koji posledice neznanja „uguranih“ u poslaničke klupe neće osećati na svojoj koži , ušuškani u sigurnom Beogradu”.

 

“Razočaravajuća je istina da se među svim ostalim poslanicima, Albancima nije pojavio niko ko bi reagovao na način da zaista nije primereno odavati poštu nekom ko je ratni zločinac i koji je zbog svog delovanja i počinjenih ubistava osuđen u Hagu. To,  na žalost svih dobromislećih i razumnih ljudi,  jeste pokazatelj nezrelosti jednog društva i nesavršenosti uspostave sistema vrednosti pod kontrolom međunarodnih organizacija i predstavnika”, rekao je Radosavljević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare