Radnik sa novim trenerom započeo pripreme

SURDULICA


Okupljanjem i prozivkom igrača, ekipa Radnika započela je juče pripreme za predstojeću, sada već njima sedmu po redu sezonu takmičenja u Super ligi Srbije.

Igrače je najpre pozdravio predsednik kluba Stanislav Tončev, poželevši im dobrodošlicu i puno sportske sreće u narednoj sezoni , a potom i predstavio novi stručni štab na čelu sa Igorom Bondžulićem:

  •          Sa Igorom se jako dobro znamo, do pre tri godine kada je kod nas bio pomoćnik Simi Kruniću, a kasnije skoro dve godine pomno pratimo njegov rad u Javoru i smatramo da svojim radom i energijom može da pomogne Radniku u ostvarivanju svojih ciljeva. Ciljeve ćemo jasno definisati u ovoj godini, a osnovni cilj će biti ulazak u plej of. Obzirom da nam je prethodna sezona bila istorijska, smatram da je realno da se fokusiramo na takav cilj. Znate da se igra u ligi sa 16 timova. Dvokružni sistem prvo u 30 utakmica, prvih osam igraju plej of, a drugih plej aut, pri čemu četiri ekipa ispada direktno. Sve to govori da će biti  jako teško. Ja se ipak nadam da ćemo sada i u ovu sedmu sezonu ući bez straha, imajući u vidu da smo se do sada susretali sa svim dobrim i lošim stvarima koje Super liga donosi. Do odlaska na drugi deo priprema koje ćemo realizovati na Zlatiboru formiraćemo tim. Dovešćemo nekoliko novih pojačanja, ali ja kao najveće ovogodišnje pojačanje smatram potpisivanje novih ugovora sa Urošem Stojanovićem, Rankom Jokićem, Bogdanom Stamenkovićem, Nemanjom Subotićem i golmanom Stefanom Ranđelovićem. Na kraju vam još jednom želim puno sportske sreće i što manje povreda i da zajedno ostvarimo sve naše zacrtane ciljeve – rekao je u obraćanju igračima predsednik Stanislav Tončev.

Fudbalere je potom pozdravio i sportski direktor Darko Gašić, ističući da istorijski uspeh kluba ne vidi kroz uspeh u poslednjoj sezoni, već istorijski uspeh vidi u tome da Surdulica kao mali gradić na jugu Srbije i Radnik, kao jedan vrlo uspešan klub, već sedmu uzastopnu godinu igra u Super ligi:

  •          Ja kao direktor mogu da kažem da verujem da ćemo dočekati i ligu sa 14 klubova, a onda sa 12 i da ćemo da napravimo još neke veće i više korake. Želim vam uspešnu sezonu, najpre timski, a potom i pojedinačno želim svima da napravite jedan novi iskorak da imamo neke nove igrače koji odlaze preko u veće i bolje klubove. Novom stručnom štabu na čelu sa Bondžulićem želim uspešnu sezonu, da trajemo dugo i da svi zajedno budemo jedan uspešan klub – rekao je Gašić.

Na kraju se prisutnima obratio i novi šef stručnog štaba, Igor Bodžulić, čestitajući najpre igračima uspeh iz prethodne sezone:

  •          Zaista ste bili fantastični, ali ste ujedno i podigli jednu lestvicu sami za sebe i za klub, a to je da pokažete da ste veliki i da možete da se ponavljate. Uspeh u sportu se meri po onome koliko puta možeš da se ponoviš i da budeš na vrhunskom nivou. Svi imamo zadatak da u ovoj godini budemo ono što smo bili pa da pokušamo da budemo i bolji. Imamo svi neki izazov, svesni smo da će nas napustiti verovatno Makarić i Stevanović, pa treba da nadomestimo odlazak tih igrača i pokažemo da ne zavisimo od pojedinaca. Moramo da pokažemo da je ovo jedan projekat koji se zasniva na nekom timskom duhu, timskom osnovu. Moramo puno da radimo, moramo biti vredni, da verujemo u sebe i da se oslonimo na svoje snage i da imamo uspešnu sezonu, da budemo na nivou na kom ste bili jer ste sigurno pokazali da to možete. Poželeo bih vam puno zdravlja u narednom periodu, a za sve detalje dogovaraćemo se kroz rad i upoznavanje u pripremnom periodu – rekao je Bondžulić.

Prvi deo letnjih priprema ekipa Radnika realizovaće u Surdulici na terenima u Alakincu i Belom Polju, a drugi deo priprema realizovaće se na Zlatiboru. Ekipa će biti smeštena u hotelu Palisad od 27.juna do 9.jula i u tom periodu će odigrati četiri kontrolne utakmice: 30.juna sa ekipom Spartaka iz Subotice, 3.jula sa Mornarom iz Bara, 6.jula sa ekipom Tuzle i poslednji meč odigraće 9.jula sa ekipom Mladosti iz Lučana.

Inače, pored prvog stratega Igora Bonžulića, u stručnom štabu biće još i pomoćnici Jovan Nikitović, Vladan Pavlović, Miroslav Stanković (trener golmana)  i Marko Pantović (kondicioni trener).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare