Radnik počeo pripreme za narednu sezonu

SURDULICA

Prozivkom igrača na Gradskom stadionu u Surdulici, Radnik je u petak  zvanično započeo pripreme za predstojeću sezonu. Šestu godinu u društvu najboljih u srpskom fudbalu, Surduličani bi da započnu korakom više, odgovorno i čvrsto, sa ciljem da se kotiraju u gornjem delu tabele.

Prisutnim igračima se najpre ispred uprave kluba obratio sportski direktor Radnika, Darko Gašić, poželevši im uspešnu sezonu i da sve virus Covid 19 zaobiđe, aludirajući na stanje koje nije nimalo naivno i situaciju koja zahteva da svi budemo dosta ozbiljniji:

„ Pored dobrog zdravlja, želim vam uspešnu predstojeću sezonu, sezonu za koju se nadamo da će biti uspešnija od prethodnih. Sa posebnim zadovoljstvom ističem da u tu novu sezonu ulazimo sa starim stručnim štabom, koga će predvoditi Simo Krunić. Kada je reč o igračkom kadru napomenuću to da su nam vernost produžili Vuk Mitošević i Predrag Đorđević, a pred sam čin potpisa je produžetak ugovora i sa Bratislavom Pejčićem“ – rekao je Gašić.

„Šest igrača nam se vratilo sa pozajmica koji će morati biti spremni da se izbore za bolji status, ne samo za onih osamnaest, već za prvih jedanaest u timu za predstojeću sezonu. Ekipi su se pridružila i četvorica novih igrača: Nikola Radmanovac, Mihajlo Reščanin, Nemanja Vlajković i Igor Šehapi, a od ove sezone i Viktor Lukić stiče pravo nastupa za Radnik.“ – dodao je Gašić, nakratko se osvrnuvši i na period prethodne sezone, koju je Radnik završio na desetoj poziciji. Kako je tok igre i rezultata neposedno pre vanrednog stanja bio blizu borbe za plej of, po njegovim rečima ovu sezonu Radnik bi trebao započeti korakom više, ozbiljnije pristupiti stvarima i maksimalno odgovoriti zahtevima stručnog štaba, dodajući da se najpre moraju poštovati zdravstvene preventivne mere kada je u pitanju aktuelni virus.                        

Upravo zato, Gašić je pred početak nove sezone najavio i pojačanje u medicinskom timu, koji zasad ima lekara i dva fizioterapeuta, a biće pojačan sa još dva stručna lica.

Prisutnim igračima se potom obratio i šef struke Radnika, Simo Krunić, poželevši im uspešnu predstojeću sezonu:

„Želim svima najpre dobro zdravlje i uspešan početak. Verujem da ćete svi ozbiljno poštovati mere zaštite od aktuelnog virusa kako zbog vas samih, tako i zbog ove čitave sredine. Započinjemo tok priprema koji treba iskoristiti na pravi način, a to je  izboriti se za status, za poziciju u timu, jednostavno dokazati se poštujući naše zahteve. Važi za sve, i za stare igrače sa većom ili manjom minutažom, i za nove igrače i za one koji su bili na pozajmici. Probajte da se nametnete, svi ćete imati adekvatan tretman. Trenirate zbog sebe i morate biti uvek fizički pripremljeni. Najbitnije je da  za vreme priprema, a i kasnije budete odgovorni, disciplinovani, poštujete jedni druge i budete čvrst kolektiv. Sve će  rezultirati dobro ukoliko u svemu dajemo svoj maksimum“. – istakao je Krunić

Letnje pripreme tim Radnika započeće treninzima u Surdulici, a već početkom naredne nedelje, 7.jula ekipa odlazi na Zlatibor. Visinske pripreme na Zlatiboru trajaće do 18.jula. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare