Radnik domaćin Proleteru iz Novog Sada

SURDULICA

Prvo kolo u Super ligi Srbije, nakon pauze Radnik igra na domaćem terenu u subotu protiv novosadskog Proletera. Dva tima susrela su se u Novom Sadu sredinom oktobra prošle godine u okviru prvog dela prvenstva, kada je bodove sa meča  osvojio domaćin. Šta od ovog susreta očekuje sadašnji domaćin utakmice čulo se na Radnikovoj redovnoj konferenciji za novinare:

– Ovo je bila najduža pauza u fudbalu do sada i smatram da je izuzetno dobro što je donešena odluka da se odigraju ova četiri kola i nastavi takmičenje u KUP-u kako bi se svi vratili fudbalu – kaže šef stručnog štaba domaćina Simo Krunić i dodaje:

– Imali smo ovaj mali pripremni period za nastavak prvenstva, no moramo uzeti u obzir da smo u to ušli iz nemogućih kućnih uslova za vežbanje u vreme vanrednog stanja. Za ovaj period smo koliko, toliko uspeli da se pripremimo za nastavak prvenstva i verujem da će se to odraziti i kod nas i kod ostalih ekipa. Svi smo u istoj situaciji i kod svih će se osetiti iste posledice. Nastavljamo prvenstvo po novim uslovima koje svi trebamo poštovati, dobro je to što se mečevi direktno prenose na televiziji, a evo od ponedeljka će moći i prisustvo jednog broja gledaoca.

Koja su vaša očelivanja od subotnje utakmice ?

 – Kada je u pitanju naša prva utakmica, igraćemo je naravno na pobedu. Igramo na domaćem terenu, no ni jedni ni drugi ne znamo u kakvom su stanju naši timovi kao protivnici. Prvo nam je kolo, analizirali smo mečeve koje smo igrali pre pandemije, tražili modele za naš proboj, tj. gledali smo njihove momente gde i oni mogu nas da ugroze, sveukupno kao i uvek tražimo način na koji možemo da im se suprotstavimo. Ovo je maltene početak prvenstva i ove prve utakmice mogu biti vrlo neizvesne. Nismo opterećeni rezultatom, ali smo itekako opterećeni igrom. Trebamo videti na kom smo nivou i šta naš igrački kadar može da uradi u ovoj utakmici-.

Što se tiče tima s kojim će se izaći pred goste iz Novog Sada, Krunić navodi da će to ostaviti za momenat pred sam meč, a pozdravlja odluku kojom se broj igrača za zamenu povećavana na pet, što bi maltene značinilo izmenu skoro polovine tima na utakmici:

– Ne zavisimo samo od jednog igrača. Imamo dosta kvalitetnih momaka koji su spremni i bez obzira na to ko bude izašao na teren mora ispoštovati odnos prema igri na način i u utakmicama koje smo ranije igrali – kaže Simo Krunić prvi strateg surduličkog superligaša Radnika.

Utakmira Radnik – Proleter igra se u subotu na Gradskom stadionu u Surdulici, početak je zakazan za 15 satiMeč će se igrati bez publike na tribinama, a direktan prenos obezbeđen je na prvom kanalu TV Arena Sport. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare