Radnicima Jumka dele pakete šećera i ulja za „siguran glas“

VRANJE

Redakciji portala Slobodna reč su od čitaoca stigle fotografije na kojima se vidi kako ispred ulaza u pogon fabrike Jumko radnici nose pakete šećera i suncokretovog ulja, uz tvrdnju da se ove namirnice dele „za siguran glas za Srpsku naprednu stranku“. 

Kako je redakciji SR potvrdilo nekoliko zaposlenih, dobili su obaveštenje od šefova da se ovi paketi dele ispred ulaza u pogon, kao „nagrada“ za „sigurne glasove za SNS“, koje su kako kažu „već potpisali pre nekoliko nedelja“.

Na zvaničnoj Facebook stranici Gradskog odbora Srpske napredne stranke nema informacija o ovoj „akciji“, ali je profil pun objava o deljenju paketa sa hranom i sredstvima za ličnu higijenu domaćinstvima u Vranju, što je za političke partije zabranjeno i kažnjivo ukoliko se ponavlja i nakon izrečenih mera Agencije za sprečavanje korupcije.

Kako se može videti u nekoliko poslednjih objava vranjskih naprednjaka, iza akcije podele paketa domaćinstvima koji se nalaze u „težoj materijalnoj situaciji“, stoji Savet za socijalna pitanja GrO SNS Vranje i njegov predsednik, ujedno i kandidat za odbornika Skupštine grada Vranja, Nenad Milojević.

Dodatno, ovi Vranjanci iz izuzetno osetljivih društvenih grupa su javno prikazani bez ikakve cenzure i sakrivanja njihovih lica.

U nekim objavama stoji da je Milivojević lično izdvojio novac, u nekim da su sredstva prikupljena od strane članova za socijalna pitanja.

Za sada je meru upozorenja zbog kršenja zakona u ovoj predizbornoj kampanji Agencija izrekla zbog humanitarnih aktivnosti SNS-a u Čačku i Nišu, kada je reagovala po prijavama, a zbog objava o deljenju paketa hrane i kućne hemije na stranačkim Facebook profilima, kao i zbog spotova na stranačkom Instagram nalogu. Ovom merom se SNS obavezuje da ubuduće ne krši zakon, kao i da sporna obaveštenja o humanitarnim aktivnostima ukloni sa društvenih mreža.

Izrečenom merom SNS se obavezuje da ubuduće ne krši zakon kao i da sporna obaveštenja o humanitarnim aktivnostima ukoloni sa društvenih mreža. Ukoliko partija ne postupi po meri upozorenja, pokreće se prekršajni postupak. Za kršenje odredbe o zabrani finansiranja humanitarnih akcija predviđena je novčana kazna u iznosu od 200.000 do 2.000.000 dinara (1.700 do 17.000 evra). (kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare