Radnici hale sami izvodili radove

smart

VLASOTINCE
Kao i mnoge druge sportske hale u Srbiji koje imaju određenih problema sa održavanjem objekata i svih ostalih sadržaja, tako nešto, očigledno, nije mimoišlo ni vlasotinačku sportsku halu koja se nalazi pod ingerencijom Sportsko rekreativnog centra ,,Vlasina”. Da se zna, projekat same hale bio je, tada, zahtevan od nadležnih državnih organa, i to u delu sveukupnih dimenzija celog objekta, sa naglaskom posebno na prostorije koje nisu bile namenjene sportistima. To je bilo svedočenje pokojnog direktora GP ,,Crna Trava”, dipl.ing. Stojana Babastojanskog, za koje je zna između ostalih i autor ovog teksta, koji je na (in)direktan način bio aktivni učesnik u izgradnji ovog sportskog objekta u poslovima građevinskih radova.
Inače, sportska hala se prostire na oko 4.600 kvadratnih metara korisne površine, i to je jedan od najvećih objekata u opštini. Izgradnja samog objekta trajala je skoro 15 godina, a ni posle predaje na upotrebu, hala nije bila u potpunosti završena.
U poseti Sportske hale obreli su se danas, pomoćnik predsednika opštine Vladimir Kocić i predsednik Skupštine Milan Jović, gde ih je vršilac dužnosti direktora SRC ,,Vlasina”, Igor Jović obavestio u izvršenim radovima koji su proteklih dana urađeni.
-Ovog leta uradili smo rekonstrukciju velike i male dvorane, odrađena je reparacija praketa kao i unutrašnje uređenje u vidu krečenja zidova velike dvorane, tribine, hodnika, galerije kao i glavnog ulaza za publiku. Radove na unutrašnjem uređenju uradili su radnici hale, a sredstva smo obezbedili iz sopstvenih prihoda. Ovim se zahvaljujem rukovodstvu opštine što je izdvojila za ovu vrstu radova iznos od blizu tri miliona dinara i na taj način pomogla da se stvore bolji uslovi za sportiste i rekreativce koji koriste pojedine prostorije hale za rekreaciju. Na dnevnom nivou i u toku takmičarske sezone, a kroz različite sportove prođe između 150 i 200 dece i sportista kojima želimo da stvorimo optimalne uslove za korišćenje usluga naše hale – rekao je vd.Igor Jović.


Strateško pitanje je, svakako, rešavanje problema grejanja, koje se već godinama postavlja u vidu prioriteta, a dokle se stiglo, pojasnio je Vladimir Kocić, pomoćnik predsednika opštine.

  • Mi smo u toku 2018.godine uradili prvu fazu za završetak grejanja i hlađenja hale. Namontirana je toplotna-rashladna stanica i ti radovi su završeni. Nakon toga morali smo da sprovedemo određene procedure, kao što smo morali da uradimo projekat za geološka istraživanja za kopanje bunara kako bi smo mogli da najboljim mogućim lokacijama dođemo do temperaturu vode koja je neophodna za ovako veliki objekat. Izrada projekata je pri kraju i dobili smo krajem prošlog meseca saglasnost Ministarstva rudarstva i energetike da možemo da počnemo sa geološkim istraživanjima tako da ćemo u narednih mesec dana krenuti sa geološkim istraživanjima da nađemo najbolje moguće lokacije za iskop tih bunara. Nakon toga završava se projekat i tada znaćemo kolika će vrednost biti za iskop tih bunara. Predvidećemo odmah potrebna sredstva u budžetu čim znamo kolika je vrednost tog projekta i da potom krenemo u iskop bunara i tako dovedemo vodu do toplotno-rashladne stanice. Verovatno će biti potrebni neki radovi da se izvrše i unutar sportske hale, što će utvrditi stručnjaci koji se budu bavili ovim poslovima. Pored toga u dogovoru sa direktorom hale treba da se krene u zameni rasvete koje su starijeg datuma i dosta troše struju. U planu je da postojeće osvetljenje zamenimo led sijalicama i tu ćemo predvideti iznos od četiri miliona dinara. Od početka nove školske godine osnovci u osnovnoj školi ,,Siniša Janić” koristiće prostorije nove fiskulturne sale, a radimo i projekat za fiskulturnu salu u drugoj osnovnoj školi ,,8 oktobar”. Naša je želja da stvorimo što bolje uslove za našu decu i sportiste našeg grada – rekao je Vladimir Kocić, pomoćnik predsednika vlasotinačke opštine.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare