Radnici “Gumoplastike” počeli štrajk gladju zbog socijalnog programa

 

BUJANOVAC

Četrdesetak radnika  D.O.O. „Gumoplastika“ iz Bujanovca počelo je danas štrajk gladju u fabrici obuće u selu Klenike.

Kako su rekli JUGpressu, štrajk gladju će trajati “do dobijanja obećanog socijalnog programa od strane nadležnog ministarstva ili do smrti svih radnika”.

“Ovo je naš poslednji korak, na koji smo posle toliko lažnih obećanja i razvlačenja ovog problema u interesu pojedinaca, koji svojim ponašanjem pokazuju da mogu sve da rade, prinudjeni  jer smo gotovo svakodnevno u delimičnom štrajku glađu zbog nedostatka materijalnih sredstava za preživljavanje, što u 21 veku još uvek nije zabeleženo u Evropi”, kaže poverenik UGS Nezavisnost u ovoj fabrici Slavoljub Ristić.

Radnici kažu da su “žrtve neodgovornosti direktora-penzionera (više od 3 godine je u penziji) koji i dalje radi protiv interesa radnika, zbog toga da bi on što duže pored penzije primao i platu”.

Razlog za opredeljenost velike većine radnika za socijalni program su prvenstveno izuzetno niske plate, koje se kreću od 7.000 do 15.000 dinara, preneli su nam radnici.

Njima, kažu, “socijalni program po Zakonu sleduje, što niko od nadležnih u ministarstvima ne spori, ali se postupak namerno odugovlači iz nama nepoznatih razloga”.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare