Radna eksploatacija se svrstava u oblik trgovine ljudima

VRANJE

Na temu radne eksploatacije u Filijali Vranje Nacionalne službe za zapošljavanje organizovana je podela flajera.

Cilj ove akcije je edukacija zaposlenih u nacionanoj službi za zapošljavanje kako bi se građanima tokom radnog angažovanja pružile informacije o svim oblicima radne eksploatacije.

Ovom događaju je prisustvovala Danijela Milosavljević, gradska većnica i predsednica Lokalne mreže za borbu protiv trgovine ljudima.

„Radna eksploatacija, kao oblik trgovine ljudima na teritoriji Pčinjskog okruga prepoznata je još početkom ove godine. Moramo ozbiljno da se posvetimo ovom problemu, da što više pričamo o tome, ali ne samo kao kršenje zakona o radu i prava radnika, već u širem kontekstu, kao oblik trgovine ljudima“, rekla je Milosavljević. 

Ona je dodala da su zaposleni u Nacionalnoj službi  zapošljavanja prva linija kontakta sa ljudima koji zasnivaju radni odnos. 

„Na ovaj način, oni će biti u prilici da pruže potpunije informacije o tome šta je radna eksploatacija, koji su oblici i kome mogu da se prijave eventualno uočene nepravilnosti“, izjavila je većnica.  

„Flajeri će biti veoma korisni za zaposlene, ali i za građane, jer će dobiti potpunije informacije na temu radne eksploatacije“, smatra PR vranjske filijale Nacionalne službe zapošljavanja Vesna Stanojković,

Reč je o završnoj akciji u okviru zajedničkog programa Evropske Unije i Saveta Evrope „Horizontal Facility za Zapadni Balkan i Tursku II“ i akcije „Prevencija i borba protiv trgovine ljudima u Srbiji“ koju sprovodi lokalni tim za borbu protiv trgovine ljudima uz podršku Udruženja građana „Atina“.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pertackibot
Pertackibot
3 godine pre

Nema kraja planetarnim glupostima. Podeliš luksuzno štampane flajere, po ko zna kojoj ceni ( jer se neko ugradio), uĉesnicima projekta pored redovne plate daš honorare koji nisu za bacanje i problem eksploatacije je reśen. Bravo!!!