Radionica: Tajna duginih boja – Priroda u rukama dece

NIŠ

Kako se crtanjem, uz tehniku akvarela, malo vode i dobre volje stvara duga, saznajemo na još jednoj radionici za najmlađe sugrađane. EU info kutak Niš i Fabrika umetnika pozivaju roditelje da prijave svoju decu za novu radionicu koja će biti organizovana u subotu 17. jula, u kampu Fabrike umetnika, na desnoj obali Nišave kod Brzog Broda. 

                              Radionica „Tajna duginih boja“ druga je u serijalu kreativnih i stvaralačkih aktivnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta, uz korišćenje metoda prirodne, Waldorf pedagodije, nove kod nas. Radionicu kroz bajku „Rečna vila“ vodi Nela Jotović, diplomirani pedagog-vaspitač, sa višegodišnjom praksom u Waldorfskoj pedagogiji.

                                Rad će biti podeljen u dve grupe,  deca predškolskog uzrasta  od 4 do 6 godina  od 17 do 17, 45 sati i deca nižih razreda osnovne škole  od 7 do 10 godina  od 18,30 do 20 sati.

                              “Kroz kombinaciju nekoliko umetničkih pravaca, na zabavan i interaktivan način, deca će na radionici razvijati zdrave navike i biti animirana da prirodu razumeju i da je dožive svojim čulima. Rad i iskustveno učenje u prirodnom ambijentu, kroz igru budi radoznalost i kritičko razmišljanje, te podstiče inovativnost, maštovitost i kreativnost, kao i ekološku svest kod dece”, kažu organizatori radionice.

                              Teme o kojima će deca učiti u serijalu radionica biće najvažniji resursi kojima naša planeta raspolaže: voda, zemlja, vatra, vazduh i biljke. U praktičnom radu sa decom na radionicama će učestvovati i pomagati studenti pedagodije sa Filozofskog fakulteta u Nišu.

                              Kamp Fabrike umetnike jedna je od inicijativa koja je podržana kroz projekat „Lokalni poziv za EU“ koji finansira EU, a sprovodi Nacionalna koalicija za decentralizaciju. 

                             Koreni Waldorfske pedagogije su u Nemačkoj, a njen utemeljivač je Rudolf Štajner, austrijski naučnik i reformator mnogih područja modernog života.  U Waldorf pedagogiji se gaji individualnost deteta. Dečje aktivnosti su osmišljene tako da angažuje dete na svim nivoima – fizičkom, mentalnom, emotivnom, duhovnom.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare