Radionica fotografije „Priroda kroz objektiv“ u Kampu fabrike umetnika u Nišu

NIŠ

EU info kutak Niš  organizator je radionice fotografije „Priroda kroz objektiv“ koju će voditi fotografi Dušan Dragosavljević i Ivan Dinić. Radionica stripa je namenjena deci uzrasta od 10 do 16 godina i biće održana na lokaciji Kampa fabrike umetnika u Brzom Brodu od 12 do 14 časova. Učešće na radionici je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta,  roditelji koji žele da prijave decu za učešće na radionici  treba da popune formular najkasnije do 19. avgusta  u 17 sati ili do popune kapaciteta.

                                    Cilj radionice je da se mladi polaznici informišu i steknu praktična znanja iz osnova fotografije, kao što su tipovi veličine plana, fotografska kompozicija i pronalaženje motiva za fotografiju. Sama tema radionice odrediće generalni pravac radioničarskih aktivnosti. Polaznici će zajedno sa predavačima pokušati da u objektiv fotoaparata uhvate najzanimljivije delove prirode na lokaciji na kojoj se nalaze, analizirajući razlike u pogledu izbora objektiva i pristupa motivima.

                                   Dušan Dragosvaljević, rođen 1991. u Nišu, fotograf je čije je pretežno interesovanje okrenuto ka motivima prirode i odnosima čoveka i prirode. Jednako je zastupljenu komercijalnoj, reklamnoj i umetničkoj fotografiji.

                                  Ivan Dinić, 1989 godište, bavi se dokumentarnom fotografijom, honorarni je saradnik mnogih medija u Srbiji, trenutno zaposlen kao fotograf produkcije u United Media. Reportaža  je glavni fotografski žanr kojim se bavi ali je dokazan i u drugim žanrovima i tehnikama.

                                 Fotografije nastale tokom trajanja radionice biće izložene tokom narednih mesec dana u jednistvenom prostoru Kampa galerije evropske umetnosti koji se nalazi na lokaciji Fabrike umetnika u Brzom Brodu.

                                 Učešće na radionici je besplatno. Zbog ograničenog broja mesta,  roditelji/staratelji koji žele da prijave decu za učešće na radionici  treba da popune formular najkasnije do 19. avgusta  u 17 sati ili do popune kapaciteta.

                                  Kamp galerija evropske umetnosti otvorena je u okviru Festivala u prirodi „Bolji smo zajedno“ koji je u saradnji sa Fabrikom umetnika organizovao EU Info kutak Niš a u okviru obeležavanja Dana Evrope, 9. maja 2022. Ovaj zanimljiv i jedinstven prostor mesto je prezentacije i afirmacije evropske umetnosti kao i lokalnog stvaralaštva, sa posebnim akcentom na stvaralaštvo dece i mladih.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare