Radi se plansko tehnička dokumentacija za državni put Lebane-Bojnik-Prolom banja

LEBANE


Izrada plansko-tehničke dokumentacije za izgradnju državnog puta ll-229.Lebane-Bojnik-Prolom banja,preko Radan planine,ušla je u program poslovanja JP”Putevi Srbije”za 2020.godinu, saopšteno je iz opštine Lebane.
Ocenjuje se da je ovo strateški vrlo važan projekat za opštine Lebane, Bojnik, Medveđa, Kuršumlija i grad Prokuplje.
Ovaj projekat za izgradnju saobraćajnice će povezivati Jablanički i Toplički okrug,odnosno dve strane Radan planine. Njegovom izgradnjom doći će do punog izražaja veliki,prirodni i turistički potencijali ove lepotice sa juga Srbije.
Tako bi se povezala Sijarinska, Prolom, Lukovska i Kuršumlijska Banja, Caričin grad (Justinijana Prima) koji predstavlja lokalitet iz 6.veka, Đavolja varoš i neolitsko naselje Pločnik , a turistima bi se omogućilo da obiđu sve ove destinacije.

Na taj način dobili bi smo,na kratkoj udaljenosti, dobro povezane turističke potencijale celog kraja i omogućili da oba okruga istovremeno posećuju đačke ekskurzije i druge organizovane turističke grupe, navodi se u saopštenju iz opštine Lebane.
Cilj ovog projekta je i da obezbedi korisnicima puteva raspoložive, bezbedne i komforne uslove putovanja, da društvu stvori infrastrukturnu bazu za razvoj, da partnerima obezbedi dugoročne poslove uz mogućnost razvoja .

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x