Rade frizerski saloni i teretane, fabrike mogu da normalizuju proizvodnju

LESKOVAC

Doneta je odluka da će svim teretanama i fitnes centrima, kao i frizerskim i kozmetičkim salonima biti dozvoljeno da rade uz obavezno poštovanje opšte važećih mera zaštite i predostrožnosti, što podrazumeva Isticanje pravila ponašanja zaposlenih i korisnika, postavljanje dezo barijera, vršenje dezinfekcije ruku i nogu, obavezno nošenje maski i rukavica, svakodnevnu dezinfekciju prostorija, zakazivanje termina unapred, dezinfekciju sprava i rekvizita za vežbanje i instrukciju da ukoliko neko od zaposlenih ili korisnika usluga salona, odnosno teretana ima simptome zarazne bolesti kovid-19, zaposleni i/ili odgovorno lice dužni su da istu osobu upozore da napusti objekat sa preporukom da se odmah javi u kovid ambulantu.

Na osnovu preporuke Vlade Republike Srbije i privredni subjekti koji posluju na teritoriji grada Leskovca moći da normalizuju svoje proizvodne procese, s tim što će u proizvodnim pogonima morati svi morati da se pridržavaju već pomenutih mera.

Članovi Gradskog štaba za vanredne situacije grada Leskovca su upoznati i sa aktom Privredne komore Srbije u vezi sa radom maloprodajnih objekata za vreme vanrednog stanja i istaknuto da rad treba organizovati po sledećem principu: u ponedeljak, 27. aprila do srede 29. aprila radno vreme od 07:00 do 17:00 časova, u četvrtak od 04:00 do 07:00 maloprodajni objekti treba da se otvore za građane starije od 65 godina, a za ostale građane od 08:00 do 17:00 časova. Prvi, drugi i treći maj će biti neradni dani. Napomenuto je i da trgovac može u skladu sa navedenim zaključkom da samostalno odredi radno vreme u navedenim intervalima.

Data je obaveza i JP „Pijaca“ da od 4. maja uz poštovanje preventivnih mera organizuje rad robne pijace.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Golf
Golf
4 godine pre

Znači prećutno je uvaženo pismo Jure? Pelene su oprane, sad možemo iznova … da kleknemo jer … oni to vole…

DS Propo
DS Propo
4 godine pre

More MRŠ, bre, lažovi i neznalice!!!