Rada Trajković: Postoje indicije da će Radoičić da se preda i bude zaštićeni svedok

GRAČANICA

Reagujući na vest da je Milan Radoičić angažovao advokata Živojina Jokanovića, Rada Trajković veruje da bi, ukoliko odluči da se preda, on mogao da bude zaštićeni svedok u procesu razrešenja ubistva Olivera Ivanovića.

Predsednica Evropskog pokreta Rada Trajković kaže za RTV Kim da postoje indicije da se Radoičić preda i da to pokazuje iznenadni dolazak Marka Đurića na Sever Kosova i “uznemirenost Srpske liste”.

“On (Radoičić) se nalazi u teškoj situaciji. On ima razlličite mogućnosti ali i opasnosti i mislim da nije uopšte glup, čak naprotiv. On, ako se preda, mogao bi da bude čak i zaštićeni svedok a može i da objasni stvar. Pravni proces je jedino legitimno što treba da krene i da bude u funkciji pravde za Olivera“.

Rada Trajković očekuje da će Srpska lista „oduzeti pravo Radoičiću da se oglašava kao njihov potpredsednik“.

„To je kompromitacija za Srbiju, to je kompromitacija za Srbe sa Kosova, to je kompromitacija za ceo taj proces i nanošenje teške hipoteke nad svima nama ni krivima ni dužnima“.

Trajkovićeva smatra da bi taj sudski proces o razrešenju ubistva Olivera Ivanovića mogao značajno da utiče na briselski sporazum.

„Ovaj proces će, ako do njega dođe a ja verujem da hoće, pomoći da izađemo čistiji iz ovog teškog vremena i da Oliver zaista počiva u miru, ukoliko se nađu nalogodavci i počinioci“.

Trajkovićeva ipak ne misli da dostupnost Radoičića pravosudnim organima na Kosovu zavisi od političke sudbine Ramuša Haradinaja.

„Ne mislim jer oni su bliski i nekako su našli neki zajednički jezik i nekako su verovali jedan drugom,“ kaže Trajkovićeva.

Istovremeno ne očekuje pad vlade Ramuša Haradinaj, već veruje da će se Srpska lista vratiti i podržati predlog budžeta.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Никола Стојиљковић
Никола Стојиљковић
5 godine pre

Има ли JUGPRESS име и презиме ?