Rada Trajković pitala Vučića da li će garantovati bezbednost kandidatu u Severnoj Mitrovici

BEOGRAD

Srpska političarka sa Kosova Rada Trajković pitale je na tviteru predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li će garantovati bezbednost eventualnom nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Severne Mitrovice.

“Atmosfera straha proizvedena nerazjašnjenim ubistvima dvojice prethodnih nezavisnih kandidata očigledno urušava izborni proces. Imate rok do petka da to promenite”, poručila je Trajković.

Taj petak je sutra a dvojica kandidata koji su ubijeni su Oliver Ivanović a četiri godine ranije, istoga datuma, njegov kum Dimitrije Janićijević.

Ivanović je predhodno uhapšen, baš pred drugi krug izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, u koji je ušao zajedno sa Krstimirom Pantićem iz tadanje Gradjanske inicijative “Srpska” od koje je kasnije nastala Srpska lista.

Iako su predhodnih nedelja mogle da se pročitaju objave na društvenim mrežama da će možda u severnoj Mitrovici biti i nezavisnog srpkog kandidata, sem onog koga podržava vlast u Beogradu ispred Srpske liste, malo je verovatno da će se to i desiti do sutra, kada je poslednji dan za prijavljivanje kandidature Izbornoj komisiji .

Naši sagovornici iz Severne Mitrovice nam prenose da tamo vlada strah i da se niko ne usudjuje da se kandiduje, posle nerešenih ubistava Dimitrija Janićijevića i Olivera Ivanovića .

Prati
Obavesti me o
guest
1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
roki
roki
2 meseca pre

Gospodjo Trajković…pobogu smirite se više…uživajte u Beogradu penzionerske dane..decu ste zbrinuli čak ste im i penziju obezbedili…šta više hoćete…nego ja bih pokrenuo jednu drugu temu…koliko vi i ne samo vi smatrate sebe odgovornim za tragediju kosovskih Srba posle 1999…sceam se odlicno i vas…i bogdana kecmana..i veljka odlaovića…i ljube vujovića i mnogih drugih samozvanih nacionalnih lidera…tada ste se utrkivali ko je veći srbin…ni trunke razuma, ni trunke osećaja za dijalog…koliko ste vi odgovorni za ono što se sada dogadja na Kosovu…mislim pre svega kako na tragediju 1999 ali i totalnu kriminalizaciju srpske zajednice na Kosovu i pre i posle 1999…