Rad disciplinskih organa advokatskih komora

NIŠ

Koalicija Pravosudna baza jug (PBJ) organizuje onlajn skup “Rad disciplinskih organa advokatskih komora”, koji će biti održan u Nišu u utorak 1. marta 2022. godine sa početkom u 14 časova, na kojem će biti predstavljeno istraživanje „Analiza rada disciplinskih organa i disciplinskih postupaka Advokatske komore Niš“.

Stručna javnost i građani Srbije imaju utisak da za delikatnu situaciju, u kojoj se domaće pravosuđe nalazi godinama unazad, značajnu odgovornost ne snose samo zakonodavna i izvršna vlast, već i samo pravosuđe – sudstvo, tužilaštvo i advokatura. Kada je u pitanju advokatura, percipiranje rada advokata često je paušalno i neutemeljeno na stručnim istraživanjima. Jedan od utisaka je da advokatske komore štite svoje članove i ne procesuiraju disciplinske prijave podnete protiv njih na dovoljno efikasan i objektivan način. Kako smo želeli da se pozabavimo odgovornošću dela pravosuđa, koji se tiče advokature i advokatskih komora, realizovali smo istraživanje koje će nam omogućiti jedan dokumentovan i utemeljen uvid u ovu problematiku.

O ovim aspektima, u studiju, razgovaramo sa:

Dr Nevena Petrušić, autorka istraživanja, profesorka na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu
Bojana Arsenijević, istraživačica, asistent na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu
Nataša Ćirić Išljamović, advokatkinja iz Niša, disciplinski sudija Advokatske komore Niš

Razgovor će moderirati članovi Programskog saveta koalicije Dragan Đorđević i Mihajlo Čolak.

U prvom delu skupa biće predstavljeno istraživanje, a drugi deo je namenjen pitanjima učesnika i diskusiji. Predviđeno trajanje događaja je dva sata.

Obezbeđen je simultani prevod na engleski jezik. Snimak događaja će biti dostupan na sajtu Pravosudne baze jug.

Prijava za ovaj događaj se vrši na istom sajtu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare