Pukovnik Predrag Grbić novi komandant Treće brigade Kopnene vojske

NIŠ

Na svečanosti u Kasarni Knjaz Mihailo u niškoj opštini Pantelej, danas je izvršena primopredaja dužnosti dosadašnjeg i sadašnjeg komandanta Treće brigade kopnene vojske Srbije. Dosadašnji brigadni general Mile Jelić,  preuzeo je dužnost načelnika Uprave za kadrove Ministarstva odbrane, a njegov dosadašnji zamenik, pukovnik Predrag Grbić od danas je novi komandant.

Primopredaju dužnosti između dva komandanta izvršio je komandant Kopnene vojske Milosav Simović koji im je poželeo uspeh u radu.

„ I jedan i drugi oficir i general i pukovnik osećali su i osećaće Gvozdeni puk čije tradicije vi pripadnici Treća brigade kopnene vojske nastavljate. Puk na koji svi mi možemo biti ponosni i od koga trebamo učiti. Gospodine generale srećan vam pt za Beograd i nemojte da zaboravite Niš i napaćen jug. Gospodine pukovniče , srećno vam komandovanje Trećom brigadom kopnene vojske .

Novi komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Predrad Grbić, pet ipo godina bio je na mestu zamenika.

„Trudiću se da svojim znanjem i iskustvom sa vama pripadnicima Treće brigade kopnene vojske i sa pripadnicima Treće brigade koji se nalaze na izvršavanju zadataka u Kopnenoj zoni bezbednosti i na državnoj granici da uspešno izvršim sve zadatke definisane za 2017. godinu, da održim dostignuti nivo operativnih sposobnosti i da stvaram uslove da unapredim pojedine elemente operativene sposobnosti.

Doskorašnji komandant brigadni general Mile Jelić, za koga je general Simović rekao da je čovek koji razume trupu, razume vojnike, podoficire i oficire, i treba da bude na tako visokom položaju  i da sa mesta u Ministarsvu odbrane nastavi saradnju sa trećom brigadom.

„Pripadnici Treće brigade u periodu u kome sam im komandovao izvršile su brojne i raznovrsne zadatke, kako po značaju , tako i po njihovoj složenosti, veoma kvalitetno po uspešnosti, po oceni naših pretpostavljenih. Kvalitetno i uspešno izvršavanje zadataka je posledica upornog i neprekidnog rada na stvaranju boljih uslova za rad naših pripadnika, održavanju pokretnih sredstava, izgrađivanju međuljudskih odnosa i međusobnog uvažavanja.

Svečanoj primopredaji dužnosti prisustvovali su načelnici Nišavskog, Pirotskog, Topkičkog okruga, šredsednici niških opština, načelnik Policijske uprave Niš, predstavnici drugih gradova i opština, bezbednosnih i vojnih struktura , predstavnici Crkve i udruženja i organizacija za negovanje tradicija oslobodličkih ratova.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare