Puhovski: Zelenski preigrao ulogu

ZAGREB

Poslednjih nedelja pojavilo se više kritika na račun ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, a on sam je krivac za tu promenu u očima javnosti, izjavio je danas profesor Žarko Puhovski.

“On je u punom smisli reči komunikator. Snašao se u svojoj ulozi, a njegova funkcija je postala važna onog dana kada je, nasuprot savetima iz inostranstva, odlučio da ne napusti Kijev”, rekao je Puhovski za N1.

Problem je u tome, dodao je, što on, kao i svi uspešni glumci, malo preigrava svoju ulogu pa počinje pomalo da smeta svojim savetnicima, od Nemačke nadalje, jer se previše ponaša kao moralna vertikala, a ne kao neko ko traži pomoć.

Kritike na račun ukrajinskog predsednika stizale su poslednjih dana i iz sveta, a najoštrija je bila ona bivšeg brazilskog predsednika Lule da Silve.

“Ponekad gledam na televiziji predsednika Ukrajine kako govori, kako mu aplaudiraju i dobija ovacije u evropskim parlamentima, a on je odgovoran za rat koliko i Putin, jer u ratu nije kriva samo jedna osoba”, rekao je Da Silva magazinu Tajm, prenosi Index.

Da Silva je ponašanje ukrajinskog predsednika nazvao “malo čudnim”.

“Izgleda kao da je deo spektakla. U britanskom je parlamentu, u nemačkom, u francuskom, italijanskom, kao da je u političkoj kampanji, a trebalo bi da bude za pregovaračkim stolom”, zaključio je Da Silva.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare