Pucano prema grupi srpskih devojaka i mladića kod Gračanice, Kosovska policija vodi istragu protiv policajca koji ih je zaštitio

GRAČANICA

Jedan od dva nepoznata muškarca na motorima pucao je u pravcu grupe srpskih devojaka i mladića na jezeru kod Gračanice. U pucnjavu se uključio lokalni policajac iz njihovog društva, tako što je svojim pištoljem ranio motoriste kada su krenuli da beže.

Marko Petković iz Lapljeg Sela, koji je bio u grupi srpskih devojaka i mladića, rekao je RTS-u da se pucnjava dogodila juče popodne na obali jezera Gračanica.

“Zaustavili su se na nekoliko metara od nas. Prijatelj koji je bio sa nama, po nacionalnosti Goranac, radi u policiji i govori albanski jezik. Prišao im je i zamolio ih da napuste mesto, jer je situacija bila neprijatna. Pomerili su se sa tog mesta i zaustavili nedaleko od naših automobila, i jedan od njih je počeo da puca iz pištolja na nas”, kaže Petković.

Naveo je da su legli na zemlju kada su čuli pucnjavu, a da su ih od metaka zaštitili parkirani automobili.

“Policajac u civilu koji bio sa nama u grupi, uzvratio je pucanjem kada su napadači krenuli da beže prema selu Marmor”, precizirao je Petković i dodao da su incident prijavili policiji.

Patrola iz stanice policije u Gračanici stigla je nakon 40 minuta. Potom je stigla i patrola policije iz stanice policije u Prištini i preuzela istragu.

“Slučaj se vodi protiv policajca, to nam nije jasno”

Bojan Rajković, roditelj jednog od mladića koji je bio na jezeru ističe, prema kazivanju svog deteta, da bi cela situacija izmakla kontroli i završila sa možda teškim posledicama da u nije bilo policajaca u civilu.

“Sreća je što je u društvu bio i policajac. Policija je decu ispitivala u Prištini više od pet sati. U ovom postupku su mladići i devojke svedoci, a slučaj se vodi protiv policajca. To nam nije jasno”, kazao je Rajković.

Incident nije registrovan u redovnom izveštaju policije

Incident kod jezera u Gračanici nije registrovan u današnjem, redovnom izveštaju kosovske policije.

Portparol policije u Prištini Agron Borovci lokalnim medijima je izjavio da je policija pokrenula istragu kako bi razjasnila sve okolnosti incidenta, kao i da osobe koje su zadobile prostrelne rane imaju 23 i 28 godina, da su hospitalozovane, a jedan policajac se sumnjiči da je pucao na njih iz vatrenog oružja.

Izvor: RTS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare